islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Polonya “Sapık” İstanbul Sözleşmesi’nden Çekiliyor

Polonya “Sapık” İstanbul Sözleşmesi’nden Çekiliyor

Mirat Haber Ajansı

Polonya’nın adalet bakanı Pazar günü yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetle mücadele yaptığını iddia eden İstanbul Sözleşmesi adlı Avrupa anlaşmasının aşırı ideolojik doğası nedeniyle, ülkesinin bu anlaşmadan çekilme sürecini başlatacağını bildirdi. Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, Polonya yasalarının kadınları şiddete karşı koruma ve aile içi şiddet mağdurlarının güvenliğini sağlama konusundaki İstanbul Sözleşmesinin tüm hedeflerini zaten karşıladığını söyledi. Ancak Adalet Bakanlığı Pazartesi günü Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına anlaşmadan çekilmesi yönünde bir öneride bulunacak. İstanbul Sözleşmesi’nin ideolojik bir doğası olduğunu savunan Ziobro, normal biyolojik iki cinsiyete karşı Polonya için kabul edilemez çok zararlı bir Toplumsal Cinsiyet kavramı oluşturmaya çalıştığını söyledi. Sözleşmenin bazı maddelerinin çocukları ve gençleri sapık ilişkiler kurma konusunda “eğitmeyi” hedeflediğini ve Polonya olarak buna karşı olduklarını paylaştı. İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkmanın, kurbanların korunmasına karşı olmak anlamına geldiğini iddia eden insanların düpedüz yalancı olduğunu da ekledi.  

Sözleşmeyi destekleyenler, LGBT örgütleri ve uluslararası fonlarla proje yürüten STK’lar açıklamaya tepki vererek mitingler düzenlediler. Türkiye, 2011 yılında İstanbul’da kabul edilen Avrupa Konseyi sözleşmesini onaylayan ilk ülkeyken Polonya 2015 yılında onaylamıştı. AB ve üye devletler anlaşmayı imzalamış olsalar da, Bulgaristan, Çekya, Macaristan, Litvanya, Letonya, Hırvatistan ve Slovakya, henüz anlaşmayı yürürlüğe koymadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.