Gündem

PUTİN İLE İLGİLİ DÜNYADA SES GETİRECEK ÖNEMLİ BİR İDDİA: “PUTİN MÜSLÜMAN OLDU”

Araştırmacı yazar Kazım Yurdakul, gazeteci Murat Zurnacı’nın hazırladığı Bizim taraf programına katılarak, Putin’in Müslüman olduğunu söyledi.

Bu açıklamalarını da delillendiren Yurdakul, sözleriyle, çok konuşulacak ve tartışılacak bir konunun fitilini de ateşlemiş oldu.

Rusya Devlet başkanı Vlademir Putin’in, sosyal medyada İslam’a saldıranlara 2 ila 10 yıl arasında ceza getirmesini, Güney Kıbrıs’a Müslüman bir büyükelçi atamasını değerlendiren Yurdakul, bunları Putin’in Müslüman olduğuna dair kanıtlar olarak ortaya sundu.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da İslam İşbirliği teşkilatına başvurarak, “İslam’ın insanlara verdiği değeri önemsiyoruz” sözleriyle tanıtım amaçlı kitaplar istemesini de argümanları arasına katan Kazım Yurdakul, Putin’in basın danışmanı Dmitri Peskov’un “2015 yılında Putin Müslüman oldu” sözlerini de hatırlattı.

HABER YORUM

Putin’in Müslüman olması, elbette ki çok önemli bir durum arz ediyor. Zira dünyada iki süper güç olarak tanımlanan ülkelerden biri Rusya.

Hele ki, İslam’a ve Müslümanlara saldırıların yoğun olduğu bir çağda, buna cezai yaptırım getirilmesi, takdire şayan bir hareket olarak nitelendirilmelidir.

Kur’an ve Sünnet ekseninde bir hayatı benimseyen bizler için, Putin’in ve ya başka bir devlet adamanın ya da meşhur birinin Müslüman olması bizleri şaşırtmamalı. Zira yüce rabbimiz Kur’an-ı Keriminde şöyle buyurmaktadır:

“Onlar ağızlarıyla Allah’ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır.” (Saf Suresi 8)

Bu ayet bizlere göstermektedir ki, ağızlarıyla ve bazen de fiilleriyle dünya üzerinde İslam korkusu oluşturmaya ve yayamaya çalışan akılsızlar, yaptıklarıyla kendilerini rezil rüsva etmektedirler. Onlar istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.

Recent Posts

  • Makale

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE)

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE) Rusya’da, gerçek anlamda ülke muhalefetine yeni anlamlar yükleyen batı güdümlü…

6 saat ago
  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

15 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

15 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

16 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

17 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

17 saat ago