islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5700
EURO
34,7581
ALTIN
2.495,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Putin Kırmızı Düğmeye Basarsa Ne Olur!

Putin Kırmızı Düğmeye Basarsa Ne Olur!
3 Ekim 2022 09:43
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aylardır devam eden Ukrayna işgalinin başlangıcından bu yana Avrupa’yı nükleer silahlarla tehdit ediyordu. Bu propagandası hala devam ederken, Kremlin tarafından yönetilen bir televizyon kanalının nükleer savaş patlak verirse neler olabileceğine dair görüntüler yayınlamasıyla Putin’in söylemleri desteklendi.

Yeni yayınlanan görüntüler olay oldu, eğer Putin kırmızı düğmeye basarsa yaşanacak kıyamet sonrasının bir fragmanı niteliğindeydi. Dizi ‘Bir nükleer çatışma öngörüsü – Kitle imha silahları nasıl jeopolitik oyunun bir parçası haline geldi?’ adıyla yayınlandı.

UYARI NİTELİĞİNDE
Putin’in sadece iki hafta önce herkesi nükleer silahlarla tehdit etmesine rağmen, görüntüler Batı ülkelerine nükleer savaş üzerine çok fazla konuşmakla suçluyordu. Görüntüler, Batı’nın Putin’in Ukrayna’ya yönelik taleplerini kabul etmesi halinde nükleer savaş tehdidinin azalacağı konusunda bir uyarı olarak değerlendirildi.

”RUSYA’NIN GÜCÜ NÜKLEER CEPHANELİK”
Moskova Ekonomi Yüksek Okulu’nda askeri ve siyasi analist olan Vasily Kashin, “Kaynaklar ve konvansiyonel silahlardaki üstünlüğün Batı’dan yana olduğu bir durumdayız. Ancak Rusya’nın gücü nükleer cephaneliğine dayanıyor.” diye konuştu.

EKİPMANINI ARTTIRIYOR
Ancak Rusya’nın cephaneliğini artırmak amacıyla Sibirya’dan yeni savaş ekipmanları nakledildiği iddia edildi. Ayrıca Rusya’nın Çeçen Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadırov’un Ukrayna’da nükleer silahların kullanılmasına dair çağrısının hemen ardından, Krasnoyarsk’tan batıya doğru silah nakledildiğini gösteren bir video yayınlandı.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.