islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ABD medyası 16 Şubat’ı işaret etmişti! Saldırı olacak mı? Ukrayna konuya açıklık getirdi

ABD medyası 16 Şubat’ı işaret etmişti! Saldırı olacak mı? Ukrayna konuya açıklık getirdi
15 Şubat 2022 09:27
A+
A-

Rusya-Ukrayna krizinde son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Hem Amerika hem de Batı medyası, 16 Şubat’ı savaş tarihi olarak ilan ederken, Ukrayna’dan tam tersi bir açıklama yapıldı.

RUSYA, UKRAYNA’YA SALDIRACAK MI?

Ukrayna Ulusal Savunma ve Güvenlik Konsey Başkanı Oleskiy Danilov, basın mensupları tarafında yapılan açıklamada, topraklarındaki gelişmelerin ve risklerin farkında olduklarını belirtildi.

Durumun tamamen kontrol altında olduğunu ifade eden Danilov, 16 veya 17 Şubat tarihinde Rusya’dan büyük çaplı bir saldırı öngörmediklerini belirtti. Danilov, fakat Rus tarafının provokasyon gerçekleştirebileceğini vurgulayarak, buna da hazırlıklı olduklarını ifade ederek göz dağı verdi.

Amerika basınında ABD Başkanı Joe Biden’ın Batı ülkeleri liderlerini, 16 Şubat tarihinde Rusya’nın Ukrayna’ya saldırabileceği yönünde bilgilendirdiği iddia edilmişti.

ZELENSKİY, 16 ŞUBAT’I ‘BİRLİK GÜNÜ’ ADIYLA RESMİ TATİL İLAN ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı ise Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya saldıracağı gün olarak öne sürülen 16 Şubat’ı ‘Birlik Günü’ adı ile resmi tatil ilan etti. Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaştığı video mesaj ile Ukrayna vatandaşına seslendi.

16 Şubat tarihinin saldırı günü olacağının öne sürüldüğünü aktaran Zelenskiy, ‘Biz onu Birlik Günü yapacağız. Gerekli karar imzalandı. O gün ulusal bayraklarımızı asacağız, sarı-mavi kurdelelerimizi takacağız ve tüm dünyaya birliğimizi göstereceğiz.’ ifadesi yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.