islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5051
EURO
34,8523
ALTIN
2.440,19
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Recep Tayyip Erdoğan’ı Nasıl Başarısız Kılarız?

Recep Tayyip Erdoğan’ı Nasıl Başarısız Kılarız?
1 Ağustos 2018 08:13
A+
A-

Dolar kuru üzerinden yapılan saldırılara karşı savunma mahiyetinde verilmeye çalışılan cevapları gördükçe, yeni ekonomik diriliş söylemiyle, 24 Haziran sonrası muhtemel ekonomik reformlardan anlaşılan şey; yine mevcut ekonomik yapının temel işleyiş biçiminde çözüm arayışlarının olacağı inancının ortaya konulduğunu görüyoruz.

Mevcut iktisat model içinde, olumsuzluklara çözüm önerisi olarak taktim edilen şeyler, lafı yuvarlayarak aynı şeyleri tekrarlamaktır. Çünkü anlamadıkları şey, yada anlamak istemedikleri şey; sistemin başlayış, işleyiş ve çıkış biçimidir.

Başkan danışmanı Cemil ERTEM ‘’Öncelikle, Türkiye’nin 2001 krizinden sonra AK Parti iktidarlarıyla elde ettiği çok ciddi kazanımlar var. Bunların en önemlisi dalgalı kur rejimine geçiştir. Türkiye’nin, dışa tam açık, piyasa giriş ve çıkışlarının tam serbest olduğu, merkez bankasının araç bağımsızlığının sonsuz olduğu bir ekonomiye sahip olması için yıllardır mücadele ediyoruz ve bunu da büyük ölçüde başardık. Şimdi bu yol, Temmuz 2018 tarihi itibarıyla, siyasi olarak da kurumsallaşacak ve Türkiye’nin yeni endüstri devrimi için gerekli reformları yapmasının önü de açılacaktır. ‘’diyor.

Başkanın danışmanı Cemil ERTEM’in ifade ettiği bu genel anlayışın dışında çözüm önerisi olan somut bir durum yok. Dikkat edilirse model içerisindeki arayışlar, öneriler, ekonomik modeli değiştirmeye yönelik değil. Arka planda böyle bir amaç için bizim göreceğimiz bir çalışmada maalesef yok. Temel yeni çıkışların aynı yapı içerisinde nasıl boğulacağını, nasıl işlevsiz hale getirileceğinide biliyoruz.

Türkiye’de kurulu finans sisteminin ilk hedefi İlk Başkanı başarısız kılmaktır. Onlar çok iyi biliyor ki, Başkanın başarısı ancak finans sisteminin masaya yatırılıp bay pas edilmesinden geçiyor. Ana değişkenlere Başkan dokunmadığı sürece, faiz lobisinin hiç bir endişesi yoktur.Ekonomideki döviz üzerindeki baskıları, ön korku salmaktır.

Mevcut ekonomik sistemin ana iskeleti çürümüştür. Çok yaşlı bir insanın zayıflamış kemikleri gibi çıt kırıldı kırılacak durumdadır. Başkan, bu yapının altında bırakılmak isteniyor.Bu süreç Ak Parti için dağılma yada var olma sürecinin en kıvrımlı ve kesin kararların alınması sürecidir. Ağustosta yapılacak Ak Parti kongresi sonrası uygulanacak program gidişatın yönünü de gösterecektir.

Yeni siyasal modeli eski ekonomik modelle devam ettirilemeyeceğini, kendi çözüm kümelerimizin çok olduğunu her fırsatta vurguladık.

Yatırımların ithalata ihtiyaç duymayan yönü için; yerli kaynaklarla yapılabileceği alanların sıfır faizle yapılabileceğini yeni modelin yatırım parası ile ifade etmiştik.

15 Temmuz da hedeflenen ülke işgalinin, siyasal gerçekleşmesinin arkasındaki ekonomik işgalin mevcut uygulanan modelle yapıldığını ifade etmiştik.

Faize dayalı mevcut ekonomik modelin değişmesi artık Ak Parti’nin varlık meselesidir. Halkın, iş adamlarının, faizci model yüzünden köleleştirilmesinin önünü alacak yeni iktisat modeli şarttır. Siyasi partilerin başarısıda buradan olacaktır.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.