islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4884
EURO
34,7733
ALTIN
2.491,83
BIST
9.506,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Referandum ve İslam Alemi

Referandum ve İslam Alemi
8 Nisan 2017 09:18
A+
A-

Bu emperyalist düzene karşı tek çare Türkiye’dir. Türkiye’nin tarihten gelen ve dünyadaki samimi Müslümanların da kabul ettiği gibi bir liderlik vazifesi olduğu kuşkusuz. Yani her ne kadar hilafet makamı ilga edilmiş olsa da İslam’ın lideri Türkiye’dir.

İslam dünyası yanıyor. Kimyasal silah kullanarak çoluk çocuk demeden katliamlar yapılyor ve biz Müslümanlar seyrediyoruz. İslam aleminde bir iki kısık sesin meydanlara çıkıp slogan atması, gıyabî cenaze namazı kılması dışında elle tutulur hiçbir icraat yok.

Müslümanlar hiçbir şey yapmazken elin Amerikası okyanuslar aşıp gelip Esed’i vuruyor. Pekiyi Amerika’ya, Avrupa’ya ne buralarda olan katliamlardan? Çok mu seviyorlar Müslümanları? Tabii ki hayır. Batı için mühim olan buradaki kaos halinin devam etmesi. Zira savaş ve kaos devam eder, bu topraklarda düzen kurulmazsa Batı daima kazanır. Nasıl mı?

Amerika kaostan faydalanarak şu an Ortadoğudaki tüm petrolleri kendi şirketleri vasıtasıyla hortumlamaya devam ediyor. Batılı silah şirketleri teröristlere ve (Türkiye de dahil) onlarla savaşan devletlere silah satıyorlar. İsrail Vadedilmiş Topraklara kavuşmak için Filistinlilerin mülkünü gasp ediyor. Yani savaşın kazananı ne Şiî, ne Sünnî, ne Kürt, ne Arap, ne Türk… Ne Saddam kazandı bu savaşı, ne de Esed kazanacak… Savaşın kazananı Batı! Amerika ve Avrupa Haçlı ittifakı, bu kaos halinin devam etmesi için, müslümanların birbirini kırdığı bu savaşta hangi taraf mağlup duruma düşecek olsa o tarafa destek vererek savaşın bitmesine mani olmakta ve emperyalist sömürüsüne devam etmekteler.

Bu emperyalist düzene karşı tek çare Türkiye’dir. Türkiye’nin tarihten gelen ve dünyadaki samimi Müslümanların da kabul ettiği gibi bir liderlik vazifesi olduğu kuşkusuz. Yani her ne kadar hilafet makamı ilga edilmiş olsa da İslam’ın lideri Türkiye’dir. Bu sebeple dünyada akan kanların durmasını sağlayacak da yine Türkiye’dir. Bunun için her şeyden evvel Türkiye’nin kendi içinde birlik olması, güçlü bir idaresinin olması şarttır. İdareler de gücünü silahtan değil, milletten alır. Şükür ki Türkiye koalisyon dönemlerini atlattı ve son on beş senedir devam eden bir istikrar var. Bu istikrar dış politikada da kendini göstermektedir. Örneğin doksanlı yıllarda PKK topraklarımızın içine sızıp her türlü eylemi yapıyor ve hemen topraklarımızın dışına kaçıyor, biz egemenlik alanımızın dışına kaçtıkları için bunlara müdahale edemiyorduk. Şimdi öyle mi? Şimdi, ülkemizde tek parti iktidarının sağladığı istikrar sayesinde bırakın PKK’yı takip etmeyi, Müslüman kardeşlerimizin kanını akıtan DAEŞ’le ve Esed’le sınırlarımızın ötesinde mücadele eder seviyeye geldik. Ortadoğuda emperyalist güçler hesap yaparken “Türkiye ne der” diye düşünmek zorunda artık.

Uluslar arası alandaki bu müspet adımların tam anlamıyla muvaffak olabilmesi için, yani Batılı unsurların İslam coğrafyasından kovup meselelerimizi biz Müslümanların çözebilmesi için, ihtiyacımız olan şeyler imanlı idareciler, bunları destekleyen ve birlik olan millettir…. İşte biz bunu sağlayabilirsek, Ortadoğuda akan Müslüman kanı duracaktır.

Bu meyanda, Türkiye’nin tarihî liderlik misyonunu tam manasıyla fiiliyata geçirebilmesi için önümüzdeki referandum çok mühimdir. Zira referandum hem bir güven oylaması olacak ve hem de koalisyon hükumeti sistemini tarihe gömecektir. Öte yandan yürütmenin çok hızlı kararlar alıp, derhal sınır ötesi operasyon yapabilmesinin önü açılacaktır. Gücünü milletten alan Türkiye’den DAEŞ de, PKK da, Batı da çekinecektir. Zaten Avrupa’da hayır kampanyalarının bizzat devletler eliyle yürütülmesinin asıl sebebi de budur. İstikrarsız, güçsüz, birlik olamayan bir Türkiye olsun da Ortadoğuda onların düzeni bozulmasın (!)

Ama nafile! Biz inanan insanlarız ve biliyoruz ki Allah (cc) nurunu tamamlayacaktır. Bunun için iktidar, istikrar, referandum vs. sadece sebeplerdir.

Gelin bizler de 16 Nisan günü Devletimizin arkasında duralım. Dünyada akan Müslüman kanını durdurmak, Türkiye’yi yeniden tarihi liderlik koltuğuna oturtmak ve dosta emniyet, düşmana korku salmak için oyumuzu doğru yönde kullanalım.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.