islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4635
EURO
34,8297
ALTIN
2.424,59
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

REZALET! MERDAN YANARDAĞ’A DESTEK VEREN O İSİM…

REZALET! MERDAN YANARDAĞ’A DESTEK VEREN O İSİM…
4 Temmuz 2023 16:00
A+
A-

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın canlı yayında, Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin sonlandırılması gerektiğini söylemesi gündeme düşmüş, Yanardağ,  Çağlayan adliyesinde verdiği ifadeden sonra tutuklanmıştı.

Merdan Yanardağ, terörist başı Abdullah Öcalan için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz’

“Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.“

O İSİM MERDAN YANARDAĞ’A DESTEK VERDİ

PKK  elebaşısı Abdullah Öcalan için övgüler demeti sunan Merdan Yanardağ tutuklanmıştı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ataol Behramoğlu, Merdan yanardağ’a sahip çıktı. Terörist başına sahip çıkmayı gazetecilik zanneden bu kimselere, Mirat Haber olarak bizlerde sormak istiyoruz:

“Asker, polis ya da sivil 35 bin kişinin katili Apo’nun dışarı çıkmasını istemek ve arzulamak, hangi insanlığın ve vicdanın işi olabilir?”

Kamalist içgüdüleriyle Merdan Yanardağ’a destek veren Ataol Behramoğlu yazısında özetle şu ifadeleri kullanmış:

Merdan Yanardağ’ın sözlerinde herhangi bir bağlamla ilişkili olmaksızın bile suç aramak, sadece kasıttır, kötü niyettir.

Bu sözlerin hangi nedenle söylenmiş olduğuna gelirsek bunun tek bir nedeni vardır: İktidar tecritteki “terör örgütü” liderini, her türlü insan haklarını da çiğneyerek kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak için elinde rehin olarak tutmaktadır.

Oysa Kürt sorununun çözümünde, insan hakları da çiğnenmeksizin bu kişiden aslında daha doğru olarak yararlanılabilir. Merdan Yanardağ’ın sözlerini doğru okumayarak ya da doğru okumak istemeyerek gerçeği saptırırsak doğru dürüst insan olmamız, yurttaş olmamız, hele hukukçu olmamız olanaksızdır.”

Sayın Ataol Behramoğlu’na cevabımız:

Ne demişsin Sayın Behramoğlu?

“Terör örgütü” liderini, her türlü insan haklarını da çiğneyerek…

Pardon! Hangi insan hakkından bahsediyorsunuz siz? Bir zamanlar Abdullah Öcalan’ın başında bulunduğu PKK’nin şehit ettiği 35 bin hatta 40 bin kişinin yaşama hakkını nereye koyacağız?

Şimdi sizler, Yanardağ hakkında da işin aslını gizleme yoluna gider, biraz zaman geçtikten sonra da “Türkiye’de gazeteciler, fikirleri yüzünden hapse atılıyor” falan diye yaygarayı koparırsınız.

Terör ve terör seviciliği yapan herkesin canı cehenneme…

MİRATHABER.COM

Merdan Yanardağ            Abdullah Öcalan             Ataol Behramoğlu

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.