islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5289
EURO
34,9614
ALTIN
2.425,71
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Rusya lideri Putin kabul Etmedi! Macron Ve Biden’dan “Ukrayna Savaşı” Açıklaması

Rusya lideri Putin kabul Etmedi! Macron Ve Biden’dan “Ukrayna Savaşı” Açıklaması

Rusya Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle sürerken Türkiye başta olmak üzere birçok ülke ve devlet başkanından hem Rusya hem de Ukrayna ile kurulan temaslar da devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşürken Rusya lideri saldırıları durdurmayı kabul etmedi. Macron ve ABD Başkanı Biden’dan peş peşe açıklamalar geldi. İşte savaşın seyrine ilişkin bir kritik eşiğin daha Putin’in reddiyle sonuçlanmasına ilişkin detaylar

Rusya Ukrayna arasındaki savaşa dair diplomasi girişimleri devam ediyor. Ancak henüz bir netice alınamadı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, “Bu sabah Başkan Putin ile konuştum. Bu noktada Ukrayna’ya yönelik saldırılarını durdurmayı reddediyor” dedi.

PUTİN KABUL ETMEDİ 
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 24 Şubat’tan bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı 3’üncü telefon görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Macron, “Bu sabah Başkan Putin ile konuştum. Bu noktada Ukrayna’ya yönelik saldırılarını durdurmayı reddediyor. İnsan trajedilerinden kaçınmak için diyaloğu sürdürmek kesinlikle gereklidir. Çabalarıma ve temaslarıma devam edeceğim. En kötüsünden kaçınmalıyız. Halkları korumak, insanlık trajedilerini önleyecek jestler elde etmek, bu savaşa son vermek için diyalogda bulunmak (Ukrayna Devlet Başkanı) Başkan Zelenskiy ve uluslararası toplumla birlikte taahhüdümün anlamıdır. Kararlılığım tamdır ve öyle kalacaktır” ifadelerine yer verdi.

Fransız medyasında yer alan ve Elysee Sarayı’ndan bir kaynağa dayandırılan haberlerde ise, iki lider arasındaki telefon görüşmesinin krizden çıkış yolu için çok az umut olduğu ve görüşmenin devam eden operasyonlar hakkında bilgi vermek isteyen Putin’in talebiyle gerçekleştiği aktarıldı. Kaynak, “Başkanın sezgisi, Başkan Putin’in kendisine söylediklerine bakılırsa en kötüsünün henüz gelmediği yönünde. Rusya’nın hırsı tüm Ukrayna’yı almak. Vladimir Putin’in savaş amaçları değişmedi” dedi.

ZELENSKİY İLE DE GÖRÜŞTÜ 
Haberlerde, Macron’un Putin’e “Ukrayna rejimi hakkında ciddi bir hata yaptığını ve Ukrayna’nın Nazi olmadığını” söylediği aktarılarak, Putin’e ayrıca “Kendine hikayeler anlatıyorsun, bahaneler arıyorsun. Kendine yalan söyleme” dediği belirtildi. Haberlerde, Macron’un Putin’e “Tamamen Putin’in sorumluluğunda olan bu savaşın ülkesini uzun süre tecrit ve yaptırımlar altına sokacağını” ifade ettiği aktarılarak, Macron’un, Kiev’deki siviller için endişe duyduğunu söylediği ve Putin’in sivil kayıpların varlığını reddettiği bildirildi.

Macron, Putin’in ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü. Haberlere göre Zelenskiy, halkının özgürlüğü için savaşma kararlılığını yineledi ve Rusya’nın belirlediği barış koşullarını açıkça reddettiği açıklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.