islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5813
EURO
34,7803
ALTIN
2.507,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Rusya, Ukrayna sınırından asker geri çekecek

Rusya medyasının bildirdiğine göre, Rusya Cuma günü askerleri ülke içindeki daimi üslere geri göndermeye başlayacak ve onları Ukrayna sınırı yakınlarından geri çekecek.

Rusya, Ukrayna sınırından asker geri çekecek

Rusya medyasının bildirdiğine göre, Rusya Cuma günü askerleri ülke içindeki daimi üslere geri göndermeye başlayacak ve onları Ukrayna sınırı yakınlarından geri çekecek.

Mirat Haber Ajansı

Rusya medyasının bildirdiğine göre, Rusya Cuma günü askerleri ülke içindeki daimi üslere geri göndermeye başlayacak ve onları Ukrayna sınırı yakınlarından geri çekecek. Perşembe günkü duyuru, Moskova, Kiev ve ikincisinin Batılı müttefikleri arasında Ukrayna ile olan batı sınırı yakınında ve bildirildiğine göre on binlerce askerin bulunduğu ilhak edilmiş Kırım’da büyük bir Rus askeri yığınağı nedeniyle yaşanan gerginliğin ardından geldi. Rusya, birikimin savunma amaçlı olduğunu savunurken, Almanya ve diğer Batılı güçlerin desteğiyle Ukrayna Moskova’yı düşmanlıkları kışkırtmakla suçladı.

Konuşlandırmalar, Ukrayna’nın ihtilaflı doğu bölgeleri Donetsk ve Luhansk’ta yeniden başlayan çatışmalar ortamında gerçekleşti. Ukraynalıların hükümet güçleri, isyancıların Nisan 2014’te orada bir toprak parçası ele geçirmelerinden bu yana Rusya destekli ayrılıkçı güçlerle savaşıyor. Geri ödeme emrinin, son askeri yapılanmada yer alan tüm güçleri kapsayıp kapsamadığı hemen belli değildi. Rus ordusu, hareket ettirdiği ek birlik sayısını kamuoyuna açıklamadı. Avrupa Birliği’nin üst düzey diplomatı Josep Borrell, Ukrayna dışişleri bakanı tarafından AB dışişleri bakanlarının sayının 100.000’i geçtiği yönünde bilgilendirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Hoewer dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy duyuruyu memnuniyetle karşıladı. Ukrayna’nın askeri varlığını azaltmak ve doğu Ukrayna’daki durumu hafifletmek için her türlü adımı memnuniyetle karşıladığını söyledi. Uluslararası ortaklara bu konudaki destekleri için minnettar olduğunu da sözlerine ekledi. NATO ve Amerika Birleşik Devletleri, Mart 2014’te Moskova’nın Kırım’ı Kiev’den ele geçirmesinden bu yana birikimin Rusya’nın en büyüğü olduğunu söyledi ve kuvvetlerin geri çekilmesi çağrısında bulundu. Başlangıçta Moskova, güçlerini Rus topraklarında herhangi bir yere konuşlandırmakta özgür olduğunu ileri sürerek, Ukrayna ve Batı’nın yığınakla ilgili endişelerini defalarca reddetti. Kremlin ayrıca Doğu Ukrayna’daki çatışmada herhangi bir rol oynadığını rutin olarak reddediyor. ABD, Rusya’nın açıklamasından sonra durumu “çok yakından izlemeye devam edeceğini” söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.