islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5913
EURO
34,8085
ALTIN
2.496,76
BIST
9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Filistinli NASA mühendisi: Mars’a gitmek Gazze’ye dönmekten daha kolay

Gazze’den Filistinli Loay Elbasyouni, Amerikan uzay ajansı NASA’nın Mars’ta küçük bir helikopteri başarıyla uçurmasına yardımcı oldu.

Filistinli NASA mühendisi: Mars’a gitmek Gazze’ye dönmekten daha kolay

Gazze’den Filistinli Loay Elbasyouni, Amerikan uzay ajansı NASA’nın Mars’ta küçük bir helikopteri başarıyla uçurmasına yardımcı oldu.

Mirat Haber Ajansı

Gazze’den Filistinli Loay Elbasyouni, Amerikan uzay ajansı NASA’nın Mars’ta küçük bir helikopteri başarıyla uçurmasına yardımcı oldu. Marifet Mars Helikopteri, iki gün önce kızıl gezegenin üzerinde uçtu, NASA’nın söylediği gibi, başka bir gezegendeki bir uçakla ilk güçlendirilmiş, kontrollü uçuşu temsil ediyor. Gazze’de doğup büyüyen Elbasyouni, İkinci İntifada’nın hemen öncesinde 2000 yılında Şeridi terk etti. O sırada 20 yaşındaydı ve burs kazandıktan sonra eğitimini ABD’de tamamlamak için ayrıldı.

Çocukken havacılık mühendisi olmak onun hayaliydi, ama Filistin’in uzay programı olmadığı için bunun kendisi için bir şey olmadığına karar verdi, bu yüzden kolay bir yolculuk değildi, diyor. Gazze’den ABD’ye olan yolculuğunu “Misyon İmkansız” olarak düşünüyordu. Elbasyouni, 2000 yılında onlardan ayrıldığından beri ailesinin yanına dönmedi. Kariyerini riske atmadan Gazze’ye girmenin gerçekten zor olacağını söylüyor. Geri dönerse, yurtdışından dönen birçok varlıklı Filistinlinin yaptığı gibi İsrail onu tutuklayabilir. Elbasyouni, Mars’a iniş yapmak onun için Filistin’e geri dönmekten daha kolay olabileceğini söylüyor. Mars misyonuyla, şeyleri belirleyen bilim olduğunu ve bilimle her şeyi hesaplamanın ve birçok şeyi tahmin etmenin mümkün olduğunu söylüyor. Ancak Filistin’i ilgilendiren siyaset durumlarına gelince, bu insanların görüşlerine bağlı ve bu oldukça öngörülemez, diye ekledi.

ETİKETLER: NASA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.