islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

RUSYA’DAN UKRAYNA’YA FÜZE SALDIRISI

RUSYA’DAN UKRAYNA’YA FÜZE SALDIRISI
23 Ocak 2024 16:30
A+
A-

Rusya’dan Ukrayna’ya Füze Saldırısı: Çok Sayıda Yaralı ve Can Kaybı var. 

 

Rusya‘nın Ukrayna’nın başkenti Kiev ile Harkiv, Pavlohrad ve Balakleya kentlerine düzenlediği füze saldırıları sonucunda Kiev’de en az 9, Harkiv’de 28 kişi yaralanırken, 3 kişi hayatını kaybetti; Pavlohrad’da bir kişi öldü. Bunun yanı sıra Balakleya’da ise iki kişi yaralandı. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ve Harkiv Belediye Başkanı Oleg Sinegubov, saldırılarda X-22 tipi seyir füzelerinin kullanıldığını ve ciddi hasar meydana geldiğini bildirdi

Kiev ve Diğer Şehirlerde Patlamalar

Rusya’nın, Ukrayna’nın başkenti Kiev ile Harkiv, Pavlohrad ve Balakleya kentlerine gerçekleştirdiği füze saldırıları, bölgede büyük bir yıkıma yol açtı. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko’nun verdiği bilgilere göre, başkentte meydana gelen patlamalar sonucu en az 9 kişi yaralandı. Kliçko, yaralılardan birinin durumunun kritik olduğunu söyledi. Ve patlamamış bir füze nedeniyle bir evin tahliye edildiğini belirtti. Bu saldırı, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik devam eden askeri müdahalesinin yeni bir aşamasını temsil ediyor.

Harkiv Belediye Başkanı Sinegubov ise, kendi şehirlerinde gerçekleşen füze saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Biri çocuk olmak üzere 28 kişinin yaralandığını açıkladı. Sinegubov, Rus ordusunun saldırıda X-22 tipi seyir füzelerini kullandığını ifade etti. Bu, saldırının şiddetini ve kullanılan silahların tehlikeli doğasını gözler önüne seriyor.

Pavlohrad ve Balakleya’da Durum

Pavlohrad kentinde yaşanan saldırıda bir kişinin yaşamını yitirdiği, Balakleya kentinde ise patlamalar sonucu iki kişinin yaralandığı bildirildi. Bu saldırılar, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı askeri harekatının bir parçası olarak görülüyor. Saldırıların hedef aldığı bölgeler ve kullanılan silahlar, çatışmanın şiddetini ve karmaşıklığını artırıyor.

Bu son saldırılar, uluslararası toplumda endişe ve kınama ile karşılandı. Birçok ülke, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatını kınıyor. Ayrıca çatışmanın çözümü için diplomatik çabaların artırılması çağrısında bulunuyor. Ukrayna halkı ise, süregelen çatışmanın getirdiği zorluklarla mücadele etmeye devam ediyor.

Sonuç ve Gelecek Perspektifi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik bu son füze saldırıları, bölgedeki güvenlik durumunu daha da kötüleştirmiş ve uluslararası toplumun dikkatini bir kez daha bu krize çekmiştir. Ukrayna hükümeti ve halkı, bu zor zamanlarda dayanıklılık ve direnç göstermeye devam ediyor. Dünya liderleri çatışmanın sona erdirilmesi ve barışın sağlanması için çaba gösteriyor. Bu olaylar, bölgesel ve küresel güvenlik politikaları üzerinde önemli etkiler yaratmaya devam edecek gibi görünüyor.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

**

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.