islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
ALTIN
2.462,54
BIST
9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sarah Gamal: Olimpiyatların ilk Arap kadın basketbol hakemi

3’e 3 basketbol, ​​Tokyo Olimpiyatları’nda ilk kez sahneye çıktığında, hakem Sarah Gamal da bir atılım yapacak. Oyunlarda görev yapan ilk Arap ve Afrikalı kadın olacak.

Sarah Gamal: Olimpiyatların ilk Arap kadın basketbol hakemi

3’e 3 basketbol, ​​Tokyo Olimpiyatları’nda ilk kez sahneye çıktığında, hakem Sarah Gamal da bir atılım yapacak. Oyunlarda görev yapan ilk Arap ve Afrikalı kadın olacak.

Mirat Haber Ajansı

3’e 3 basketbol, ​​Tokyo Olimpiyatları’nda ilk kez sahneye çıktığında, hakem Sarah Gamal da bir atılım yapacak. Oyunlarda görev yapan ilk Arap ve Afrikalı kadın olacak. Siyah bir başörtüsü takan Gamal, Mısır basketbolunun güçlü bir hayran kitlesi olan Alexandria United Club’daki yüksek uçan erkek oyuncular arasında dimdik duruyor. Bir hakem olarak yolculuğumun başlangıcından beri, Sarah, başörtülü bir kadın olduğum için olumsuz bir yorum duymadım ya da önüme herhangi bir engelle karşılaşmadım. Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), oyuncuların belirli koşullar altında başörtüsü takmasına izin vermek için 2017’de kurallarını değiştirdi.

FIBA changed its rules in 2017 to allow players to wear the hijab under certain conditions [File: Hazem Gouda/AFP]

FIBA, daha genç bir uluslararası hayran kitlesini çekmek için, format 2017’de Tokyo Olimpiyat programına eklenmeden önce, dünya çapında kamu mahkemelerinde popüler olan 3’e 3 yarışmasını benimsedi. Oyunlar, tam tersine, tek sepetle yarı sahada oynanır. 5’e 5 oyunda geleneksel uçtan uca tam saha oyununa. Kazanmak için, bir takımın önce 21 puana ulaşması veya 10 dakikalık iki yarıda rakiplerini geride bırakması gerekir. Gamal, Belarus’taki 2018 FIBA ​​Dünya Gençlik Kupası ve 2017’deki Afrika Kadınlar Şampiyonası da dahil olmak üzere kadın hakemler ve oyuncular için çığır açan birçok deneyime sahipti. İskenderiye’de inşaat mühendisi olarak erkek egemen bir sektörde çalışmak erkek sporcuları parke sahalarda görevlendirmekten korkmuyor.

Gamal, beş yaşındayken ablasından öğrenerek oyuna aşık oldu. Oyunlar ve mühendislikle hokkabazlık yapmak zordu, özellikle de çok çalışmayı ve zihinsel olarak çok çaba sarf etmeyi gerektiren bir alan olduğundan, dedi. Ailesinin tamamen destekleyici olduğunu da sözlerine ekledi. Oyuncu olarak başladı ve 16 yaşında hakemliğe geçti çünkü kuralları daha derinlemesine anlamak için büyük bir tutkusu vardı. Şimdi Olimpiyatlarda yeteneklerini ve deneyimlerini sergilemeye hevesli. Tokyo’da sahaya çıkmaya hazırlanırken Gamal, bir sonraki hedeflerini göz önünde bulundurur. Kadın ve erkeklerin Dünya Kupalarına katılmak ve uluslararası kuruluşun bugüne kadar bana duyduğu güveni sürdürmek istiyorum, diye açıklıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.