islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

SELAMAT DATANG

SELAMAT DATANG
14 Haziran 2023 09:43
A+
A-

Malezya’nın Doğu Kıyısına Kültürel Bir Yolculuk-1

Pahang, Terengganu ve Kelantan için 10 günlük sürükleyici bir rehber.

Malezya’nın doğu kıyısını düşündüğünüzde, genellikle akla saf berrak mavi sular ve beyaz kumlu sahiller gelir. Bununla beraber, kültürel açıdan en ilginç geleneklerin, gastronomik zevklerin ve büyüleyici manzaraların bazıları bu bölgenin iç kısımlarında bulunabilir. Ülkenin Central Forest Spine (Merkez Ormanları) bölgesinin bir parçası ve dünyadaki en eski yerlerden biri olan tahmini 130 milyon yıllık yağmur ormanıyla Taman Negara milli parkı Pahang, Terengganu ve Kelantan eyaletlerini birbirine bağlıyor. Burada, keşfedilecek değerli taşlardan oluşan bir hazine yatıyor.

Kadim Bulut Ormanları

Kuala Lumpur’un koşuşturmacasından arabayla sadece üç saat uzaklıkta, Pahang’da bulunan Cameron Highlands, deniz seviyesinden 1.600 metreden fazla yüksekte ve gün boyunca ortalama 18C’lik rahatsızlık vermeyen bir sıcaklık derecesine sahip. Burada, İngiliz kırsalını andıran ve bölgenin kolonyal geçmişine ve bir tepe istasyonu olarak konumuna selam veren, Tudor’dan ilham alan zevkli malikaneler sizi her köşede karşılıyor. Genişleyen çay tarlalarından birine – inişli çıkışlı tepelerin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilmiş sonu gelmeyen yeşil yosunlu fondan halıya – giriş yaptığınızda, manzarayı seyrederken biraz İngiliz çörekleri ve ev yapımı çilek reçeli ile rahatlatıcı bir fincan çayın tadını çıkarın ve sisli bulutları serin, temiz havaya soluyun.

Güneş battıktan sonra, Golden Hills gece pazarındaki tezgahlar, gece gökyüzünde parlayan ateşböcekleri gibi birer birer aydınlanır. Burada hem yerel halk hem de turistler, çileklerden yabani, işlenmemiş tualang balına, taze çiçeklere ve bitkilere kadar yerel ürünleri inceler ve lezzetli sokak yemeklerinin tadına bakar.

Ertesi sabah, dinozorlar zamanında var olduğuna inanılan bir sis ormanı olan Mossy Ormanı’nda yürüyüş var. Düşük seviyeli bir bulut örtüsü ile yosun ve likenle kaplı, etobur bitkilerin ve egzotik yabani orkidelerin çiçek açtığı mistik bir diyara girin.

Bir Mağara Şehri

Kelantan’a, yaklaşık olarak ‘Mid Kedisi Mağarası’ olarak çevrilebilecek Gua Musang yoluyla inerken, büyüleyici kireçtaşı mağaralarıyla yolcuları karşılayan bu ünlü tren istasyonu kasabasında bir mola gibi düşünün. Şimdi harika duvar resimleriyle boyanmış olan eski tren istasyonunu ziyaret ederken zamanda geriye gidin. “meyvelerin kralı” olarak nitelendirilen durian hayranları, özellikle Musang King çeşidinin çok aranan çeşidi Gua Musang’ın keşfedildiği yer olduğundan, bu ziyareti özellikle yapmalıdır.

-Devam Edecek

Çeviren: Zehra Kaya

Kaynak: https://www.bbc.com/storyworks/travel/selamat-kembali-to-malaysia/the-roads-less-travelled-a-cultural-journey-along-malaysias-east-coast?utm_source=BBC-travel&utm_medium=Promo-10×10&utm_campaign=selamat-kembali-to-malaysia&utm_content=I1-v2

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.