islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Senegal Müzik Kralı Akon’dan Geleceğin Kenti

Senegal Müzik Kralı Akon’dan Geleceğin Kenti

Mirat Haber Ajansı

Amerikalı-Senegalli müzik devi Akon, önümüzdeki yıl Senegal’de fütüristik bir Pan-Afrika akıllı şehir kurma planlarına sahip olduğunu açıkladı. Şehir, Marvel gişe rekorları kıran Kara Panter filminde tasvir edilen kurgusal, teknolojik açıdan gelişmiş bir Afrika ülkesi olan Wakanda’dan esinlenerek inşa edilecek. Senegal hükümeti tarafından desteklenen ve isimsiz yatırımcılar tarafından finanse edilen 800 hektarlık sürrealist, güneş enerjisiyle çalışan “Akon City”, ilk olarak 2018 yılında Akon tarafından duyurulmuş ancak ciddiye alınmamıştı. Akon olarak bilinen, asıl adı Aliaune Thiam olan müzisyen, Senegal turizm bakanı Alioune Sarr ile birlikte başkent Dakar’dan 160km uzakta bir sahil köyü olan Mbodiène’de geleceğin şehrinin temelini attığını duyurdu.

Planlar parıldayan gökdelenleri, alışveriş merkezlerini, müzik stüdyolarını ve çevre dostu turistik tatil köylerini tasvir ediyor. R&B yıldızı tarafından kurulan bir kripto para birimi olan “Akoin” in bu kentin ana para birimi olacağını öngörüyorlar. Akon, şehrin Senegalli insanlara sunacağı fırsatların dışında ırk ayrımcılığına maruz kalan Afrikalı Amerikalılar için alternatif bir yuva sağlayacağını iddia etti. Kenya’daki Mwale Medical ve Technological City tarzında akıllı şehirleri kopyalayarak projeyi Afrika’daki diğer ülkelere franchise modeliyle vermeyi planlıyor. ABD’de Senegalli bir ailenin çocuğu olarak doğan ve Senegal’de büyüyen şarkıcı, Afrika ülkelerinin batı ülkelerine olan bağımlılığından kurtulması konusunda siyasi bilinç kaynağı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.