islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3743
EURO
34,7834
ALTIN
2.432,21
BIST
9.967,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

ŞERİAT İSTEYEN CUMHURİYET’E LANET OKUR MU?

ŞERİAT İSTEYEN CUMHURİYET’E LANET OKUR MU?
6 Ocak 2024 14:46
A+
A-

Medyada bazı yazarlar – çizerler  resmi ve gayr-ı resmi kaynaklardan bilgi alır ve doğruya yakın bilgi verirler. Bazıları da ihtisas sahibi oldukları alanlarda gerçekçi tahminlerde bulunurlar.

DEAŞ/İŞİD

DEAŞ/İŞİD bir ara cinayetleri ile dünyanın gündemine getirilmişti. Kadınları köleleştirip satmak gibi geleneksek fıkha uygun ama Kur’ân’a aykırı uygulamalarına bakarak biz bunların bir İslami yapı olmadıklarını anlamıştık.

Ayrıca önemli göstergeler de  vardı. Bilinir ve güvenilir İslam alimleri yoktu. Batı veya Amerika ile ilgili  kişilere ve kurumlara saldırıları yoktu. Problemleri  Müslümanlarla ve tecavüzleri de  Müslümanlara karşıydı. Şu son dönemde Hamas’a karşı olmaları ve İran’daki patlamayı üstlenmeleri yüzlerini herkes için iyice açığa çıkardı.

Biz İslami bilgilerimizde bunların İslam ile ilgisi olmadığını açıklamıştık. Bir hafta önce yazdığımız yazıda da bu durumu dile getirmiştik. Hulasa  İŞİD/DEAŞ İsrail’e çalışan Amerika- İngiliz  terör örgütüdür. İstenilen yer ve zaman ortaya çıkarılmaktadır.

AHMET HAKAN

Ahmet Hakan akıllıca bir yazı yazdı.ve sahnelenmek istenen bir yıkıcı oyuna dikkatleri çekti. Okuyalım:

{Anıtkabir Meczupları da Piyasaya Sürüldü

YILIN son gününde adamın teki Anıtkabir’de şöyle bağırmış:

Şeriat gelecek. Lanet olsun cumhuriyete.”

*

Düğmeye basıldı galiba. Basılmasa 90’lı yılların Anıtkabir meczupları hortlatılıp sahaya sürülmezdi.

*

Şunu asla akıldan çıkarmamakta yarar var: Anıtkabir’de bu tür eylemler yapan kişi… Ya meczuptur ya da meczup kılığına girmiş ajan provokatördür.”}

MÜSLÜMAN CUHURİYET’E KARŞI OLMAZ

Ahmet Hakan bilgi de alabilir, akıl yürütmüş de olabilir.

Ama biz bir ilave yaparak  daha güçlü delile dayanarak açıklama yapmış olalım:

Bilgili ve bilinçli Müslümanların bizde Cumhuriyet kurucuları ile problemleri olabilir ama Cumhuriyet’le olmaz. Cumhuriyet’in temelleri 14 asır önce İslam ile  atılmıştır.

Bu sebeple Şeriat adına Cumhuriyet’e tavır konulduğunda ortalıkta ya meczuplar veya ajanlar ya da cahiller dolaşıyor, demektir.

ARD

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar
  1. Yunus dedi ki:

    Hocam yalniz Cumhuriyeti salt seçimdir diye tanimlayamayiz. Cumhuriyet Demokratik sistemin rejimidir. Demokrasi ise küfür nizamdr
    Cumhuriyetin esası parlamentodur, yasama meclise aittir.
    Oysa İslam’a göre yasama hakkı Allah’a aittir.
    Bu açıdan Cumhuriyet İslam’dan değildir.