islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR! İSTANBUL’A KAR MI GELİYOR!

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR! İSTANBUL’A KAR MI GELİYOR!
27 Ocak 2024 10:52
A+
A-

Sıcaklıklar Düşüyor! İstanbul’a Kar mı Geliyor? Heyecanlı Bekleyiş Sürüyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün yayımladığı son hava durumu raporuna göre, İstanbul ve Türkiye genelinde birçok ilde kar yağışı bekleniyor. Özellikle İstanbul, Marmara Bölgesi ve 28 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapılmış durumda.

İstanbul’da bu hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Cumartesi günü yağmur şeklinde başlayacak yağışların, Pazar günü karla karışık yağmur ve akşam saatlerinden itibaren kar yağışına dönüşmesi öngörülüyor. Böylelikle yurda kar geliyor..

AKOM’dan İstanbula Uyarı!

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Akom, pazar akşam saatlerinden itibaren İstanbul’da kar yağışı beklendiğini açıkladı. AKOM’dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde il genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Bugün yağmur şeklinde görülecek yağışların pazar günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor.

Hava Sıcaklıkları 2 -5 Derece Düşecek

Pazartesi öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli kar yağışı beklentisi var. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2-4 derece altına düşeceği ve 2-5 derece arasında bir azalma göstereceği tahmin ediliyor.

28 İle Sarı Ve Turuncu Kodlu Uyarı

Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Giresun, Kastamonu, Kars, Muş, Sakarya, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce için sarı kodlu kar uyarısı…

Şırnak için sarı ve turuncu kodlu kar uyarısı…
Bolu ve Hakkari için turuncu kodlu kar uyarısı…
Batman için sarı kodlu yağmur uyarısı…
Diyarbakır ve Mardin için sarı kodlu kar ile yağmur uyarısı…

Yurt genelinde ise çok bulutlu ve yağışlı bir hava hakim olacak. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Zonguldak, Bartın ve Düzce’de yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE 

ETİKETLER: İstanbul, KAR, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.