islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sırbistan Göçmenlerin Üzerine Orduyu Yolladı

Sırbistan Göçmenlerin Üzerine Orduyu Yolladı
22 Mayıs 2020 22:24
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Sırbistan, Avrupa Birliği’ne ulaşmayı ümit eden binlerce göçmenin yer aldığı Hırvatistan sınırından çok uzak olmayan kritik bir kasabaya asker yerleştirdi. Sırbistan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç’in birliklerini batı kasabası Sid yakınlarındaki üç göçmen kampını “güvenlik altına almak” için gönderdiğini bildirdi. Burada çoğunlukla Suriye, Afganistan ve Pakistan’dan gelen yaklaşık 1.500 kişi yaşıyor. Vuciç, yerel nüfusu göçmenler tarafından işlenen taciz ve soygun iddialarından korumak için ordu birlikleri gönderdiğini, Koronavirüs ile ilgili bir olağanüstü hal bu ayın başlarında kaldırıldıktan sonra, göçmenlerin kampların dışına çıkmaya, küçük suçlar ve evlere yasadışı girişler yapmaya başladığını ifade etti.

Ancak Sırbistan’da, çoğu neo-Nazilerle ilişkilendirilen ırkçı Müslüman düşmanı örgütler, Sırbistan’da göçmenlerin varlığına karşı çıkarak düzenli olarak bölgede etkinlik yapıyor. Aşırı milliyetçi hareket Leviyatan’dan Filip Radovanoviç (20), 7 Mayıs’ta arabasını, aynı zamanda ordu tarafından da korunan Obrenovatz’taki göçmen merkezinin kapalı kapısından soktuğu için tutuklanmıştı. Balkanlar’da ve Avrupa Birliği’ne giden ve savaşlardan ve yoksulluktan kaçan çoğu Müslüman için ana geçiş yollarından biri olan Sırbistan’da yaklaşık 4.000 göçmen var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.