islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Somali’ye İlk Bayraktar TB2 Sevkiyatı Yapılacak!

Somali’ye İlk Bayraktar TB2 Sevkiyatı Yapılacak!
10 Aralık 2021 11:40
A+
A-

Somali merkezli yayın kuruluşu The Daily Jubba, Somali’nin ilk Bayraktar TB2 İHA sevkiyatını aldığını iddia etti. Türk İHA’larının ilk etapta istihbarat faaliyetleri için kullanıldığı, henüz bir hava saldırısı gerçekleştirmediği ifade ediliyor. Özel bir taburun bu kapsamda eğitileceği de öne sürülenler arasında.

Türk İHA/SİHA’larına ilgi gösteren ve satın alan ülkelerin sayısı artıyor. Azerbaycan, Ukrayna, Polonya, Fas, Türkmenistan, Kırgızistan ve Libya’nın Bayraktar TB2 İHA/SİHA aldığı biliniyor.

TB2’YE İLGİ ARTIYOR

İngiltere, Litvanya, Kazakistan, Irak gibi dünyanın farklı noktalarından pek çok ülkenin de ilgisi sık sık basına yansıyor.

Tüm bunlara Türkiye’nin ülke dışındaki en büyük askeri üssünün bulunduğu Somali de eklendi.

‘İLK SEVKİYAT TAMAM’

Somali merkezli basın kuruluşu The Daily Jubba’nın haberine göre, Somali ilk Bayraktar TB2 İHA/SİHA sevkiyatını aldı.

İHA’ların istihbari faaliyetler için kullanılmaya başlandığı, henüz taarruz maksadıyla görev almadığı belirtiliyor.

ÖZEL TABUR EĞİTİLECEK

Taarruz amacı ile kullanılması için de özel bir taburun eğitimine yakın zamanda başlanacağı, Somalili yayın kuruluşunun öne sürülenler arasında.

Somalili gazeteci Halid Foodhaadi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Türk İHA/SİHA’larının Somali’de bulunduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.