islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Stratejik İlkler Arasında Batı Ülkelerinde Arapça Dil Eğitimi

Stratejik İlkler Arasında Batı Ülkelerinde Arapça Dil Eğitimi

Dünya çevresinde Arap Dili konuşan 422 milyon kişi vardır, onlardan 279’u Arap Dilini ana dili olarak konuşmaktadırlar ve 130 milyon kişi ikinci dil olarak konuşmaktadır. Bazı araştırmalara göre 2050 yılında dünya çevresindeki arapça konuşan sayısı 647 milyona ulaşacaktır ve bu sayı dünya üzerindeki %6,94’e tekabul edecektir. Dünya üzerindeki diller sıralamasında İngilizce 1. Dil olarak geliyor,  İngilizce konuşanların oranı %25’tir, ondan sonra %18 ile temsil eden dil Çince’dir, 3. Sırada %11,5 ile temsil eden dil Hintçe’dir ondan sonraki 4. Sırada gelen Arapça Dili’nin oranı %6,6’dır. Bu oranlar Arap Dilinin dünya üzerindeki ve birçok alanda iktisat ve siyaset alanlarında olduğu gibi yaygın olduğunu göstermektedir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz sebeplerden ötürü Batı Ülkeleri Arap Diline daha çok önem vermeye başlamıştır ve bu ülkeler çıkar elde edebilmek için okullarda, üniversitelerde eğitimin dilini Arapça görmeye başlamştır.       Bu noktadan yola çıkarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron birçok kurumda ve müessesede Arapça Eğitimine yönelik yeni bir kanun ilan etmiştir. Bu proje Fransa halkının çeşitli taraflarından kaos ortamı oluşturmuştur.

Arap Dili Fransa’da diğer diller gibi olsun diye Macron bu projeyi başlatmıştır. Macron bunun sebebini şu şekilde açıklamıştır; Fransa’daki müslümanlar Arapça Dilini camilerde ve islami müesselerde öğrenmemeleri için bu proje başlatıldı

Bu projenin ilk adımınıda eğitim ve gençlik bakanlığından 8-11 yaşında olan 4 milyon öğrenci ile hedefledi. Bu projeden dolayı Fransadki Fransızcadan sonraki gelen dil Arapça olmuştur, Fransa’da Arapça konuşan 3 milyon kişi vardır. Fransız araştırmacı Pierre L.  Göre Fransa’da Arapça Eğitimi 16. Yüzyılda başlatılmıştır. İngiltere Hükümet sözcüsü: ‘ Arap Dilinin çok önemli bir dil olduğunu itiraf etmemiz gerekiyor ve bu sebepten dolayı İngiliz çocuklarımız dünyaya farklı bir bakış açısına sahip olacaktır. Arapça çok zor bir dil olmasına rağmen İngiltere gibi bir ülkede çok yaygın olmuştur.  Bu sebepten dolayı Batı Ülkelerinde gelecek yıllarda Arapça çok fazla değer kazanacaktır.

ABD 11 Eylül hadisesinden sonra Arapça öğrenmeye yönelik talep artmıştır. Bazı görüşlere göre Arapça öğretimi ABD ve Arap Ülkeleri arasında çok büyük bir bağ oluşturacaktır.  Amerika’da özellikle  iş konusunda ( devlet kurumlarında memurluk- uluslararası heyetler- orta doğuda çalışmak gibi) Arapça diline daha çok rağbet vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.