islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
35,4636
EURO
36,6196
ALTIN
3.076,80
BIST
9.819,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Pazar Az Bulutlu
11°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C

SU İLE TEMİZLİK İÇİN TUVALET KAĞITLARI YETERLİ GÖRÜLEBİLİR Mİ?

SU İLE TEMİZLİK İÇİN TUVALET KAĞITLARI YETERLİ GÖRÜLEBİLİR Mİ?
14 Aralık 2024 11:34
A+
A-

Tuvalet kağıtları ile temizlik yeterli midir?

Suyun bulunduğu yerde su ile taharetlenmek/temizlenmek Peygamberimizin emridir. Onun açıklamasına göre su ile temizlik bütün peygamberlerin şerîatlerinde de yer alan temizlik şeklidir. Çünkü bütün Peygamberlerin ortak tebliğ olan namaz için vücut temizliği şarttır.

Güzel kokular kullanmak türü bazı önlemler alınsa  da su ile temizlenmedikçe vücudun mikrop barınağı ve pis koku kaynağı olmaktan kurtarılamayacağı açık bir gerçektir.

SUSUZ TEMİZLİK

Son dönemlerde, su ile temizliğin önemini yeterince kavrayamamış batı dünyasını taklit ederek yalnızca kâğıtla temizlenme uygulaması, sakıncalı bir benzeme olarak dinimize aykırılık olduğu gibi bilimsel akla da aykırılıktır. Suyu tercih etmek daha akılcı bir yol değil midir?

SU YOKSA KAĞIT MI?

Suyun bulunmadığı yerde kağıt kullanılabilir.
Temizlikte su ile yetinilebileceği gibi önce kağıt, sonra su da kullanılabilir. Suyun bulunmadığı yerde tuvalet kağıtlarının kullanılması hiç şüphesiz dînimizin emir buyurduğu temizliğe daha uygundur. Kaldı ki bunda zarûret de vardır.

BEZ HAVLU KULLANILMASI

Zamanımızda tuvalet kağıtları yanı sıra her cins kağıt bol miktarda üretildiği için, tuvalet kağıdı israf olarak görülemez. Ancak yeşil bitki örtüsünün korunması için tüketimi sınırlamak da gerekir.

Bunun için hiç değilse evimiz ve iş yerimizdeki özel tuvaletlerimizde kurulanmak için bez havlular kullanılabilir.

ALLAH SU İLE TAHARET YAPANLARI SEVER

Kur’ân bilginlerimiz Tevbe suresinde yer alan “Allah temizlik için titizlik gösterenleri  sever” anlamındaki  ayeti, “… Allah su ile temizlenenleri sever… ” olarak yorumlarlar. (Tevbe 108, İ. Mace Tahare 28)

Biz Müslümanlar su ile taharet almayı/ popo temizliği yapmayı ibadet bilmiş bir medeniyetin çocuklarıyız.

Ne var ki suyu da kâğıdı da israf etmeksizin gereği kadar kullanmalıyız.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.