islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Sudan’ın ABD’yle Görüşmek İçin “İsrail’i Tanıması Lazım”

Sudan’ın ABD’yle Görüşmek İçin “İsrail’i Tanıması Lazım”

Mirat Haber Ajansı

Sudan yaptığı açıklamada, ülkenin Egemen Konseyi başkanı Korgeneral Abdül Fettah El Burhan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) bir ABD heyetiyle Arap-İsrail barışı da dahil olmak üzere bir dizi konuda görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Görüşmeler, Sudan’ın ABD’nin terörizmi destekleyen eyaletler listesinden çıkarılmasını hedefliyor. Burhan, Körfez ülkesini ziyaret eden bir ABD heyetiyle görüşmeler yaptığı BAE’ye üç günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmeler, BAE ve Bahreyn’in İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek için ABD aracılığında anlaşmalar imzalamasından günler sonra geldi.

Heyet, görüşmelerde Arap-İsrail barışının geleceği, Filistin halkının iki devletli çözüm altında kendi devletini kurma hakkı ve Sudan’ın bu barışa ulaşmadaki rolü üzerinde durduğunu söyledi.

Sudan’daki sivil siyasi güçler, İsrail ile normalleşmeyi kategorik olarak reddettiklerini yinelediler. Ekim 2017’de ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Sudan’a uygulanan ekonomik yaptırımları ve ticari ambargoyu kaldırmıştı. Sudan, ilk olarak 1993 yılında ABD’nin terörizme sponsorluk yapan devletler listesine girdi. Sudan’ın İsraili resmen tanıyan 5. Arap ülkesi olmasına gayret ediliyor. Arapça konuşan 21 Müslüman ülke var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.