islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Suriye: Rejim Milyarderi Kuzenin Sosyal Medya İsyanı

Suriye: Rejim Milyarderi Kuzenin Sosyal Medya İsyanı
7 Mayıs 2020 12:04
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Suriye’nin en zengin adamı ve Cumhurbaşkanı Beşar Esed’in kuzeni Rami Mahluf, bir zamanlar çok yakın olduğu Suriye lideriyle kanlı bıçaklı duruma geldi. Rami Mahluf Suriye rejimi başkanı Beşar Esed’i kendi çalışanlarını tutuklamak ve işlerini devralmak için güvenlik güçleri göndermekle suçladı. Esad rejiminin kasası olmakla suçlanan Mahluf, Pazar günkü şok mesajından 2 gün sonra ikinci bir Facebook videosu yayınladı ve iktidardaki ailenin normalde bilinmez iç mekanizmalarını ortaya serdi.

Milyarder iş adamı, son 20 yıldır Suriye liderini ve 2012’den bu yana rejimin savaş çabalarının çoğunun finansmanını yaparken kendisi de parasına para katıyor. Suriye ekonomisinin yaklaşık %60’ını kontrol eden bir holding imparatorluğu aracılığıyla Mahluf, 10 milyarlık bir servet biriktirdi. ABD ve AB yaptırımlarına rağmen, geçen Ekim ayında aile bölünene kadar Suriye içinde dokunulmaz kabul edilmekteydi.

Suriye, Esed’in gücünü büyük ölçüde azaltan ve ekonomiyi kendi kişisel mülkleri gibi yöneten iktidar şebekeleri üzerinde benzeri görülmemiş bir baskı yaratan dokuz yıllık savaşta harap oldu. Mahluf, inşaat, araba ithalatı, perakende, turizm ve telekomünikasyon da dahil olmak üzere ekonominin neredeyse tüm alanlarını kontrol ediyordu. Cep telefonu şebekesi SyriaTel ana para kaynağı olarak Esad’ın ilgisinin hedefi oldu. Mahluf, 2.2 milyar dolar vergi ödemeye zorlanıp mülküne el konmaya çalışılınca telekomünikasyondan asla vazgeçmeyeceğini, bunun zaman içinde ödemeye istekli olduğunu söylemişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.