islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4454
EURO
34,7775
ALTIN
2.442,56
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

Venezuela Başarısız Darbeci Amerikalıları Yakaladı

Venezuela Başarısız Darbeci Amerikalıları Yakaladı
7 Mayıs 2020 12:03
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Venezuela güvenlik güçleri, Başkan Nicolas Maduro’yu devirmeyi hedeflediği iddia edilen başarısız darbe girişiminden sonra iki Amerikalı da dahil olmak üzere onlarca kişiyi tutukladı. Komplonun odağında ABD destekli muhalefet lideri Juan Guaido olduğu söyleniyor. Pentagon daha sonra Salı günü aynı yorumları tekrarladı. Maduro, devlet televizyonunda ülke çapında yayınlanan bir yayında adlarını ve doğum tarihlerini okuyarak bir çift mavi ABD pasaportunu, saldırganların bulunduğu iddia edilen balıkçı teknelerinin görüntülerini ve telsizler ve gece görüş gözlükleri gibi ekipmanları gösterdi.

İki ABD vatandaşı Pazartesi günü yakalandılar ve Venezüella askeri istihbaratı tarafından gözaltına alındıkları düşünülüyordu.

Florida merkezli eski ABD özel kuvvetler görevlisi Yeşil Bereli Jordan Goudreau, Pazar günü erken saatlerde Venezuela’yı “kurtarmak” için başlatılan bu misyondaki iki Amerikalı adamla eskiden Afganistan ve Irak’ta birlikte çalıştığını ve adlarının Luke Denman ve Aaron Berry olduğunu söyledi. Operasyon liman kenti La Guaira yakınlarındaki bir plajda sekiz kişinin ölümüne neden oldu. Venezüella gözaltına alınan iki eski ABD asker emeklisinin olduğunu belirledi. Goudreau, ikisinin yanında Irak ve Afganistan’da görev yaptığını söyledi. Muhalefetteki politikacılar ve ABD’li yetkililer Maduro’nun müttefiklerinin dikkatini ülkenin sorunlarından uzaklaştırmak için “Kontrollü Darbe” geröekleştiridiğini iddia eden açıklamalar yayınladılar.

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü Venezuela darbesinin ABD hükümeti ile hiçbir ilgisi olmadığını ve konuyu daha fazla araştıracağını söyledi. Ancak darbecilerin yakalanan eski Yeşil Bereli askeri komutanı Trump’ın korumalığını yaptığı medyada yayınlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.