islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5860
EURO
34,7910
ALTIN
2.412,82
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Suud ve Kuveyt Hükümdarları Hastanelik

Suud ve Kuveyt Hükümdarları Hastanelik

Mirat Haber Ajansı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, zorunlu tıbbi testler olarak nitelenen nedenlerle Pazartesi günü erken saatlerde Riyad’daki bir hastaneye kaldırıldı. Petrol zengini Körfez Arap ülkesinin kralı bir haftadan kısa sürede hastaneye kaldırılan ikinci yaşlı hükümdar oldu. 84 yaşındaki kral, resmi açıklamaya göre iltihaplı bir safra kesesi teşhisi konduktan sonra Kral Faysal İhtisas Hastanesinde tıbbi testler ve tedaviye tabi tutulmakta.

Kuveyt’te de Pazar günü aniden 91 yaşındaki emir Şeyh Sabah el Ahmed el Sabah’ın kontrol için bir önceki gün önce hastaneye kaldırıldığını ve “başarılı bir ameliyat” geçirdiği duyuruldu. Veliaht prens Şeyh Navaf el-Ahmed el-Sabah emirin görev ve görevlerini geçici olarak vekaleten üstlendi. Bu yaşlı yöneticilerin hastaneye yatışları, ham petrol fiyat karmaşası ve koronavirüs pandemisi ikiz krizleriyle savaşırken, bu iki petrole bağımlı devletteki belirsizlikleri artırmakta. Britanya Petrolleri rakamlarına göre, Suudi Arabistan geçen yıl günde 10.1 milyon varil ham petrol üretti. OPEC’in dördüncü büyük üreticisi olan Kuveyt de günde yaklaşık 2,7 milyon varil üretimi yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.