islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Suudi Arabistan Israil’in İlhak Planını Destekliyor!

Suudi Arabistan Israil’in İlhak Planını Destekliyor!
30 Mayıs 2020 22:28
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası basına verilen sert demeçlere rağmen İsrail medyasına göre en az üç Arap devleti şimdiden İsrail’in işgali altındaki Filistin Batı Şeria topraklarının büyük bölümlerinin ilhakı planını destekleyeceğinin işaretlerini veriyor. İsrail sınırı olan Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria ve Ürdün Vadisi’ni ilhak etmesi planına karşı bir yandan kamuoyunda karşı çıkmaya devam ederken attıkları adımlarla bunun alt yapısını kuruyorlar. İsrail basınına adını vermeden açıklama yapan bir Suudi Arabistan üst düzey yetkilisi İsrail’in müsterih olmasını söyleyerek, Suud krallığının alt tarafı bir avuç Filistinli uğruna Amerika Birleşik Devletleri ile derin ilişkilerini tehlikeye atamayacağını bildirdi.

Veliaht Prens Bin Salman, Suudi kralı tarafından resmi veliaht olarak adlandırıldığından bu yana petrol zengini Körfez devleti, İsrail ile ilişkileri normalleştirmek ve Filistin karşıtı söylemleri hızlandırmakla suçlanıyor. Son raporlardan bazıları, medya kanallarının İsrail’i normalleştirme kampanyalarının bile her gün düzenli olarak Suudi televizyon kanallarında gerçekleştiğini söylüyorlar. Bin Salman’ın Ortadoğu Süper şehri Noum projesi de Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır ve İsrail’in bir araya geldiği noktada İsrail’in mevcut Eliat şehri çevresinde oluşan bir plan.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.