islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Suudi Arabistan’da Alkol Satışına Yeşil Işık

Suudi Arabistan’da Alkol Satışına Yeşil Işık
25 Ocak 2024 10:38
A+
A-

Suudi Arabistan‘ın Riyad’ Şehrinde Özel Alkol Mağazası Açılıyor

Alkol, Riyad’daki gayrimüslim diplomatlar için özel olarak sunulacak. Suudi Arabistan’ın başkentinde, yalnızca gayrimüslim diplomatların erişimine açık olacak şekilde bir alkol mağazası açılacak. Bu mağaza, diplomatik bölgede konumlanacak ve alışveriş yapabilmek için özel bir mobil uygulama üzerinden kayıt gerektirecek.

Katı Alkol Satış Kuralları Uygulanacak

Burada Alkol satın almak, sıkı bir denetim ve kurallar çerçevesinde gerçekleşecek. Alkol satışı, yalnızca Dışişleri Bakanlığı’ndan alınacak bir izin kodu ile mümkün olacak. Müşteriler ayrıca aylık belirlenen bir kota dahilinde alışveriş yapacaklar, ve 21 yaş altındakilere satış yapılmayacak.

Suudi Arabistan’da Alkol Yasaklarının Tarihi

Alkol, geçmişte Suudi Arabistanda büyük bir tabu olarak görülüyordu. Alkol satışı ve tüketimi, 1952’den bu yana Suudi Arabistan’da yasaklanmış durumda ve ihlal edenler ağır cezalara çarptırılıyordu. Ancak, diplomatik sevkiyatlar ve karaborsa yoluyla sınırlı erişim mümkündü.

HABER YORUM

Öncelikle şunu ifade edelim ki, Suudi Arabistan sanıldığı gibi Şeriatla yönetilen bir ülke değildir ve hiç olmamıştır. Sadece bu, bir söylenti olarak ortada durmaktadır… Şeriat var denilmesine rağmen, bir eli yağda bir eli balda olan yöneticiler, tepede her haltı yerken, tabanda ki insanlar güya Şeriat(!) kurallarıyla korkutulmuş ve sindirilmiştir. Soylu bi aileden gelen kadının hırsızlık yapması neticesinde, peygamberimize ricacı olunması üzerine, “Vallahi kızım Fatıma hırsızlık yapsaydı onu da cezalandırırdım” buyuran peygamberi unutan bir yönetim vardır Suudi Arabistan’da…

Maalesef bizim halkımız arasında da, Suudi Arabistan’ın Şeriatla yönetildiği konusunda yanlış bir yargı vardır. Ne hikmetse bu yanlış yargıyı hala kırabilmiş değiliz.

Şimdi gelelim haberimizde geçen konuya. Suudi Arabistan, hedeflediği “Vizyon 2030” kararlarını kendince uygulamaya koyuyor. Suudi Arabistan’ın attığı adımlarla Seküler hayatın içine girme çabaları, başta ABD ve Batılı ülkelerince taktir toplayabilir… Ancak İslami açıdan bakıldığında ortaya konulan icraatlar ne insanlığa sığmaktadır ne de Müslümanlığa… Bu konuda “abartıyorsunuz” diyenlere, Suudi Arabistan’ın son dönemde ki Gazze politikalarını hatırlatmak isteriz.

Sarhoşluk veren içkiler, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de şu ayet ile yasaklanmıştır:

Ey iman edenler!
Şarap başta olmak üzere, bütün sarhoşluk verici ve uyuşturucu maddeler, Haksız kazanca sebep olan her çeşit şans oyunları ve kumar, İlâhlaştırılan kişi ve kurumları temsil eden işaretler, semboller, rozetler, heykeller, putlar ve dikili taşlar ve yapacağınız işlerde, ilâhî vahyi rehber edinip, akıl ve tecrübeye dayanarak karar vermek yerine, medyumluk, falcılık, kâhinlik, astroloji, fal okları (5. Mâide: 3) gibi batıl inançlarla hayatınızı yönlendirmeniz,
İşte bütün bunlar, şeytan işi iğrenç kötülüklerden başka bir şey değildir! O hâlde bunlardan uzak durun ki, dünya ve âhirette kurtuluşa eresiniz!

Suudi Arabistan’da yabancılara sunulacak içki satışının bir ilk adım olduğunu, daha sonrasında bunun genele yayılacağını bilmek için, zannediyorum müneccim olmaya gerek yok.

Ümmetin parasını, milyon dolarlar vererek Sporcu transferine harcayan, Filistin davasına sahip çıkmak yerine İsrail’in yanında duran Suudi yönetimine hatırlatmak istiyoruz.

“Yanlış yoldasınız! Tabi olacağınız Seküler hayat sizi içten içe kemirecek ve ümmeti çaresiz bırakacaktır. Unutmayın ki petrolünüz de o kutsal topraklar da, size ümmetin emanetidir. Emanete hıyanetlik etmek ise ancak Münafıklık alametidir”

 

 

MİRATHABER.COM – YOUTUBE