islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Suudi Veliaht Prensi: Ilımlı İslam’a dönüyoruz

Suudi Veliaht Prensi: Ilımlı İslam’a dönüyoruz

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz el Suud, ülkelerinin’ılımlı İslam’a döndüğünü’ belirterek,’aşırıcılığı’ yakında yok edeceklerini söyledi.

Başkent Riyad’da yapılan bir ekonomi kulu bir konferanstaki panelde konuşan Prens Selman ” Önceden olduğumuz hale dönüyoruz. Tüm dinlere ve Dünya’ya açık olan ılımlı bir İslam ülkesine” ifadelerini kullandı.

‘AŞIRICILIĞI ÇOK YAKINDA SONLANDIRACAĞIZ’

Veliaht Prens Selman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayatımızın gelecekteki 30 yılını yıkıcı fikirlerle uğraşarak geçirmeyeceğiz. Onları bugün yok edeceğiz. Aşırıcılığı çok yakında sonlandıracağız.”
Bin Selman babası Kral Selman tarafından bu yılın başında Veliaht Prens olarak belirlenmişti. Veliaht Prens ülkedeki birçok kişi tarafından Vahabizmle yönetilen ülkenin modern yüzü olarak görülüyor. 32 yaşındaki prens ayrıca Suudi Arabistan’ın’2030 Vizyonu’ adlı petrole olan bağımlılığı kesme amaçlı uzun vadeli ekonomik planının itici gücü olarak görülüyor.

500 MİLYAR DOLARLIK PROJE: DÜNYANIN EN YENİLİKÇİ ŞEHRİ İNŞA EDİLECEK

Öte yandan Prens Selman, 500 milyar dolarlık’NEOM’ adlı projeyi tanıtarak inovasyon ve ticaret şehri inşa edeceklerini duyurdu. Başkent Riyad’daki ‘Future Investment Initiative’ forumunda sunulan yeni projenin metninde, “Suudi Arabistan, 2030 kalkınma stratejisi kapsamında, Neom yeni nesil küresel şehri inşa edecek. Bu inovasyon hub’ı, medeniyetlerin kesiştiği küresel merkez olacak” dendi.

Ürdün ve Mısır ile bağlanacak bağımsız bir iş ve endüstri alanı olan NEOM’un 26.500 kilometre karelik bir alana yayılacağı açıklandı. Ülke yönetimine göre Neom, Arap ülkeleri ile Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika’yı ekonomik olarak birbirine bağlayacak.

Kayseri Kitap Fuarı’nda saldırıya uğrayan ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, BİRGÜN Gazetesine verdiği demeçte “Kitap Fuarı’nda bana saldıran güruha baktığımda, hiçbirinin beni tanımadığını, fikirlerimi yakından uzaktan bilmediğini anladım.“ dedi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.