islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4621
EURO
34,7205
ALTIN
2.418,36
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

TAKSİM CAMİSİ’NDE İNGİLİZCE TEFSİR DERSLERİ BAŞLIYOR!

TAKSİM CAMİSİ’NDE İNGİLİZCE TEFSİR DERSLERİ BAŞLIYOR!
12 Temmuz 2023 10:26
A+
A-

İstanbul‘un önemli semtlerinden biri olan Taksim, kendi bünyesinde barındırdığı Taksim Camisi ile birçok dini etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu seferki etkinlik ise İngilizce tefsir dersleri. Taksim Camisi‘nin İngilizce tefsir dersleriyle ilgili başlattığı girişim, İstanbul‘da çeşitliliği ve ilmi merakı teşvik etme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Türkiye‘nin dini mirasını dünyaya açmak amacıyla başlatılan bu projede, Prof. Dr. Murat Kayacan, İngilizce konuşanların ve bu  dil üzerinden kutsal metinleri anlamak isteyenlerin anlama çabalarına katkı sunmayı hedefliyor. Kayacan, İngilizce tefsir derslerinde, Kuran-ı Kerim‘in önemli konularını ele alacak ve Kur’an’ın temel prensiplerini İngilizce olarak anlatacak.

İngilizce tefsir derslerinin başlamasıyla birlikte hem Türk hem de yabancı öğrencilerin Taksim Camisi‘ndeki etkinliğe ilgi göstermesi bekleniyor. Taksim Camisi yönetimi, bu projeyle caminin misyonunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Cami, İslam’ı daha iyi anlamak isteyen herkesin bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri bir merkez olma amacını güdüyor.

Taksim Camisi‘nde İngilizce tefsir dersleri, haftada bir kez düzenlenecek ve 3 haftalık bu programa katılım ücretsiz olacaktır. Dersler, Türkiye’nin dini mirasını daha geniş bir kitleye ulaştırmayı hedefleyen Taksim Camisi‘nin sosyal sorumluluk çalışmalarının bir parçası olarak önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Bu girişim, kültürel etkileşimi destekleyerek Taksim semtini daha da çekici bir hale getirecek ve bir merkez olarak İstanbul’un dünya çapında statüsünü güçlendirecektir.

HABER YORUM

Mirat Haber sitemizin değerli yazarlarından Prof. Dr. Murat Kayacan Hocamızın sosyal sorumluluk kapsamından hareketle, kültürel değişimi destekleyecek bu projeye imza atmasını destekliyor ve kendilerini tebrik ediyoruz.

Gerçekleştirilecek olan Tefsir dersleri projesinin hayata geçmesi için uğraş veren  başta vakıf yöneticisi Muhammet Furkan Gümüş bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

TEFSİR DERSLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR

Taksim camisinde 14 Temmuz Cuma günü Cuma Namazından sonra ilki yapılacak olan dersler, üç hafta boyunca devam edecek.

MİRATHABER.COM

İstanbul     Taksim Camisi     İngilizce   Tefsir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.