islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

TBMM FİLİSTİN İÇİN TOPLANDI

TBMM FİLİSTİN İÇİN TOPLANDI
12 Ekim 2023 16:19
A+
A-

TBMM Genel Kurulu, Filistin için toplandı.

İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin genel görüşmeler için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanan TBMM, başkan Numan Kurtulmuşun konuşmasıyla başladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş konuşmasında,  ‘Türkiye olarak çatışmaların durması için çaba gösteriyoruz.’ dedi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un konuşmasında  öne çıkan satırbaşları şöyle:

“Diyoruz ki savaşının genişlemesinin önlenmesi için barış çerçevesinde, Türkiye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Çoğu ülkeler katliamı görmezden gelirken, tiyatro izler gibi izlerken, öldürülen çocuklar için kıllarını kıpırdatmazken TBMM‘nin insani sorumluluğu kuşatmak için bu oturumu üstlenmesi ve bunu kamuoyu ile paylaşması öneme sahiptir.

Bir kez daha bu vesile ile parlamentoda grubu olan partileri ve mensuplarını tebrik ediyorum. Ecdadımız 4 asır boyunca bugünkü Filistin topraklarında farklı insanları bir arada yaşatabilmiş ve bu dönemde bir tek mezhep kavgası, din kavgası olmamıştır. Böylesi birikime sahip olan Türkiye’nin evlatları olarak siyasi partilerin gösterdiği bu dayanışma tarihi adımdır.”

“DÜNYANIN BARIŞI ORTA DOĞU’NUN BARIŞIDIR”

“Değerli kardeşlerim, saygıdeğer vekiller; insanlık tarihini bilenler şunun altını çizecektir. Dünyanın barışı Orta Doğu’nun barışıdır. Orta Doğu’nun barışı da Filistin’dir

Filistin‘de ki gerilimi ortadan kaldırmak için 3 mesele vardır. Biri 67 sınırlarında başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulmalıdır. İnsanlar hukuk dışı şekilde yerlerinden edilmiştir.

“KUTSAL MEKANLAR KORUNMALI VE SAYGI GÖSTERİLMELİ”

“Başta Mescid-i Aksa olmak üzere bütün din mensuplarının kutsal mekanları korunmalı ve saygı gösterilmelidir. Bazı bakanların önceliğinde Mescid-i Aksa’nın baskınlara uğraması uluslararası hukuk bakımından kabul edilebilir değildir.

Umuyorum ki sizlerin kararlılığı ile barışı sağlayacak adımların atılması mümkün olur. Her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.”

HABER YORUM

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Filistin için toplanması sevindirici bir durumdur. Başta Mescidi Aksa olmak üzere tarihi dokularla bezeli Filistin topraklarında, hepimizin bildiği gibi üç büyük din için kutsal sayılan mekanlar vardır.

İşin tarafımızdan sevinilecek yanı ise, Mescid-i Aksanın bulunduğu Filistin toprakları, Müslümanların eline ve yönetimine geçtiğinde bölgeye huzur ve barış hakim olmuş, ne zaman elimizden çıktı ise bölgeye savaş ve zulüm gelmiştir.

Şimdi bugün, tarihten aldığımız ilham ve manevi destek ile söylemek istiyoruz ki, bölgede ki kan ve gözyaşını dindirecek olan da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. İşte bu sebepledir ki TBMM’nin Filistin başlığını görüşmek için toplanması sevindirici bir durumdur.

MİRAT HABER olarak, TBMM toplantısının ve yapılacak olan istişarenin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

MİRATHABER.COM