islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Terör Yok Terörist Devletler ve Politikaları var

Terör Yok Terörist Devletler ve Politikaları var

Gerçeği söylemek gerekirse terörist fertler ve örgütler yok. Terörist olan devletler ve silah sanayileri ve onların entrikaları var. Yazılı ve görsel medya ile kendilerini aklayabilen bu ülkeler ve sanayiler hedef saptırıyorlar.

Allah’tan ve ebediyet sorgulaması gerçeğinden sapmış olan insanların yönettiği devletler ve kurumlar her alanda mânevî terör estirmiyorlar mı? Ekonomide, tıpta, gıda ve ilaç sanayiinde ve de pornografide büyük mü büyük silahsız terör tröstleri yok mu? Dış politikalar da silahlı ve silahsız terör örgütleriyle oluşturulmuyor mu?

Bundan 30 yıl kadar önceydi. Doğu illerimizden birinde il tarım müdür olan ve bölge gerçeklerini çok iyi bilen dostumuza terör biter mi diye sormuştum. Bana devlet desteğini çekerse biter demişti.

Şimdi soralım: İngiltere, Amerika, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin gibi devletler ve hele hele ilk ikisi ve onların denetimindeki silah sanayileri ve iletişim sektörleri terörün arkasından çekilse dünyada terör kalır mı?

Özellikle zulüm ortamlarında mayalanmış yapılara nüfûz etmenin ve onları yönlendirmenin pekala mümkün olduğunu bilmiyor muyuz?

Mesela PKK ve DEAŞ’I yaşatanlar kimler? Bunlara silah verilmese veya satılmasa, iletişimleri kesilse ve sicilli teröristlerine kucak atılmasa terör varlığını sürdürebilir mi?

PKK’nın ve Deaş’ın Amerikalılar tarafından kurdurulduğu ve yaşatıldığını kendileri de itiraf etmiyor mu? Her iki terör örgütünün Amerika tarafından yönetildiği şimdilerde bu devletin orta doğu politikalarında apaçık bir şekilde görülmüyor mu?

Dıştan desteklenmemeleri halinde Müslüman Hıristiyan, Yahudi veya ateist kişiler ve toplulukların kendi güçleriyle işleyebileceği terör eylemleri bellidir. Cinayetlerini sürdürmeleri de mümkün değildir.

Anılan devletler ve onların emperyalist emelleri ve silah sanayileri var oldukça terör bitmez. Terör için cahil ve bilinçsiz Müslümanlar da bulunabilir. Ama ortak düşman edinilen başsız ve organizasyonsuz Müslümanları sömürmek ve geleceğe yönelik emellerini akamete uğratmak için Müslümanları terörle özleştirenler ve darbelemeye çalışanlar hayallere kapılmasınlar. Ayrılıkları, cehaletleri ve tembellikleri sebebiyle Müslümanlar uğradıkları zulümlere karşı şimdilerde karşılık veremeyebilirler. Ama zalimleri birbirilerine kırdırmanın da Allah’ın yasası olduğu unutulmamalıdır.

İşte böyle…Yaptıkları sebebiyle biz zalimleri zalimlere saldırtırız.” (En’âm 129)

Zalim emperyalistlerin kendi aralarında yaptıkları İkinci Dünya Savaşı henüz daha hafızalarda canlılığını korumaktadır.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.