islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,6555
EURO
52,4124
ALTIN
6.844,24
BIST
14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
10°C
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
13°C
Pazar Parçalı Bulutlu
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C

Tıbb-ı Nebevî Araştırma Merkezleri kurulmalıdır

Tıbb-ı Nebevî Araştırma Merkezleri kurulmalıdır
03/06/2017 08:48
A+
A-

Oruç tutmanın sağlığa birçok faydası olduğu bilinmekle beraber gerontoloji ve biyolojik bilimler uzmanı Prof. Dr. Valter Longo, yaptığı tıbbî deneysel araştırmalar sonucunda orucun kanser hastalığını da ortadan kaldırdığını ortaya koydu.

University of Southern California öğretim üyesi Prof. Dr. Valter Longove çalışma ekibi, kanser hastaları üzerinde bazı deneyler yaptı. Buna göre oruç tutan kanser hastalarının tümörlerinin artış seyrinin yanında metastaz riskinin de % 75 civarında azaldığı belirlenebilmiştir. Bir başka ifadeyle oruç sayesinde iyi huylu olmayan kanser hücrelerinin başladığı yerden damarlar aracılığı ile kan veya lenf kanalları yolu ile vücudun başka bölgelerine/organlarına yayılmasının ve yerleşmesinin de önü kesilebilmektedir. Göğüs kanseri, yumurtalık kanseri ve beyin kanseri gibi değişik kanser türleri üzerinde deneyler yapan Prof. Dr. Longo, kemoterapi ile birlikte oruç tutturduğu kanser hastalarında daha etkin sonuçlar elde ettiğini, bunun yanında deneye tâbi tuttuğu sekiz kanser türünün beşinde kemoterapiye gerek kalmaksızın sadece oruç ile olumlu sonuçlar sağlanabileceğini söyledi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.