islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

TikTok Sansür Alarmı

TikTok Sansür Alarmı
3 Aralık 2019 15:25
A+
A-

İnternet ve cep telefonu video uygulaması TikTok, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yayınlanan Çin’de azınlık Müslümanların kitlesel olarak toplama kamplarına yollanmasının yer aldığı bir klibin sahibi Amerikalı Müslüman genç kadını engelleme yönündeki kararını geri aldı. TikTok, Çinli teknoloji devi ByteDance’a ait küresel bir sosyal medya ve video paylaşım platformu. Şirket, Pekin’den gelen sansür direktifleri doğrultusunda davrandığı suçlamasını reddediyor.

TikTok, 17 yaşındaki Feroza Aziz’in uygulamaya erişmek için kişisel cihazını kullanmasını yasakladığını kabul etmekle beraber, bunun geçen hafta Çin’in toplama kampları hakkındaki videosu nedeniyle olmadığını beyan etti. Şirket, bu ayın başlarında, başka bir hesaptan Feroza Aziz’in Usame bin Ladin’in fotoğrafını içeren bir klip gönderdiğini iddia etti.  Şirket her şeyin insani denetim hatasıdan kaynaklandığını ve Aziz’in videosunun kaldırılmaması gerektiğini söyledi. Aziz, TikTok’un açıklaması hakkında şüphelerini dile getirdi ve daha önceki videosu için kapatıldığına inanmadığını belirtti.  

Bu arada Avustralya’daki Stratejik Siyaset Enstitüsü’nün Uluslararası Siber-Politikalar Merkezi uzmanları Perşembe günü yayınladıkları bir rapora göre, TikTok’un ana şirketi olan ByteDance ve Çin’in dev firması Huawei Teknolojileri işbirliği başta olmak üzere Çin teknoloji devlerinin, Çin’in batı bölgesindeki Uygur Müslümanlarını sansürlemek ve baskı altında tuıtmak için Komünist Parti ile yakın çalışma içinde olduklarını belirttiler. Merkez bu çalışmaların “doğrudan insan hakları ihlallerini desteklediği” Xinjiang’a (Sincan özerk bölgesi ya da Doğu Türkistan) yönelik derinlemesine ahlak dışı çalışmalar yaptıklarını öne sürdü.

Mirat Haber Ajansı

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

ETİKETLER: TikTok
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.