islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

TIRTILDAN KELEBEĞE

TIRTILDAN KELEBEĞE

Tırtılın “yolun sonu” dediğine, Allah “Kelebek” der…

Haykırdı Filistinli küçük bir kız çocuğu tüm dünyaya:
‘’- Biz mülteci kampları çocuklarıyız
– Bizi bombayla patlatsanız da her çadırdan yine biz çıkarız
– “Fakat o topluluk hezimete uğratılacak ve dönüp kaçacaklardır”.
Filistinli küçük kızın Gazze soykırımına karşı sarf ettiği bu güçlü cümleler ve hayalini kurmuş olduğu o muhteşem zaferin inancı karşısında gözlerim dolarak, saygı ile eğildim. Gösterdiği metanet, düşmanlarına zafere dair tüm motivasyonlarını kaybettirecek kadar cümlelerindeki inanç ve inancındaki ciddiyet bana “Tırtılın Kelebek Olma Hikâyesi” ndeki o muhteşem yaradılış gerçeğini canlandırdı. Buyurun:
“Her tırtıldan kelebek olmuyor. Bir tırtılın kelebeğe dönüşmesi için gereken şey çok ilginç. O da;
HAYAL GÜCÜ..!
Evet, yalnızca hayal gücünü devreye sokabilen tırtıllar kelebeğe dönüşebiliyor ve öyle yaşıyorlar.
Tırtıl yaşamının sonuna geldiğini düşündüğünde, etrafındaki her şeyi yemeğe başlar. Hareket edemeyecek hale gelince bir dalda baş aşağı gelecek şekilde gövdesini bırakır. Bu sırada, içinde son anlarını yaşamak için etrafında bir koza oluşturmaya başlar.
Fakat o an, hayal kurma eşiği yüksek olan tırtıllarda mucizevi bir şey olur. Biyologların “hayalci hücre”, yani imaginary cell dediği bazı hücreler, ölüme direnerek dönüşüm geçirmeye başlarlar. Bu hücreler, tırtılın hücrelerinden tamamen farklıdır, farklı frekansta titreşirler, farklı bilgi taşırlar.
Tırtılın bağışıklık sistemi, bu hücreleri düşman hücreleri olarak algılar ve ortadan kaldırmaya çalışır. Fakat direnen her şeyin güçlendiği gibi, bu hayalci hücrelerde bağışıklık sisteminin bu ataklarına karşı var güçleriyle direnerek güçlenirler.
Bu sırada hayalci hücrelerin sayısı artar ve birbirleriyle etkileşime geçerler. Bir zamanlar ayrı ayrı hayal kuran bu hücreler bir araya gelirler. Bağışıklık sistemi artık bu hücrelerle baş edemeyeceğini anlayınca pes eder. Hayalci hücreler, hayallerine olan inançları ve pes etmeden dönüşmeye devam etmeleri sebebiyle, tırtılı kelebeğe dönüştürecek 15 günlük sürece başlarlar. Bu sürecin sonunda, ölmek üzere olan tırtıl, muhteşem bir kelebeğe dönüşmüş olarak kozadan çıkar.

Tırtılın “yolun sonu” dediğine, Allah “Kelebek” Der…

Bu muhteşem yaradılışın biyolojik faktörlerine baktığımda; Filistin’de bu muhteşem yavrular, kadınlar, yiğitler, delikanlılar ve hanım kızlar görülen o ki her biri bir tırtıl ve her biri muhteşem kelebekler olarak dünyaya insanlığın en özge baharını taşıyacaklar. Ölüme direnerek dönüşüm geçirmeye başlayan tırtıllar misali mutlaka görkemli kelebekler gibi dünyaya baharı taşıyacaklar. Bu dönüşüm hücreleri, tırtılın hücrelerinden tamamen farklıdır. Çünkü farklı frekansta titreşirler, farklı bilgi taşırlar. Bu bilgi yalnızca hayal gücünü devreye koyabilen ve ‘’Hasbünallahi ve ni’mel vekil’’ diyebilen kullara ulaşan dirilik ve zaferin bilgisidir. Ve işte onlar kelebek timsali bir muhteşeme dönüşebilecek halis kişilerdir.
Hatta öyle görülüyor ki; bu muhteşem yaradılışın biyolojik faktörlerine gayri Müslim de olsa erdemi ve insanlığı taşıyanlar da erişebilir. Filistin’de yapılan soykırıma karşı safını masumdan yana tutan ve zulme direniş gösteren herkes, tırtılın kelebek olma aşamasından nasibini alabilir.
İngiltere’de Gazzeli kadınları desteklemek amacıyla saçlarını tıraş ederek ateşkes çağrısı yapan ve “Filistinli kadınların yanındayız ve onları umursuyoruz” diyen’’ kadınlar seyrettik. ‘’İsrailli olmaktan hiç bu kadar utanmamıştım…” diyerek kendisini bu feci soykırımdan beri tutan İsrailli gazeteci yazar Gideon Levy timsalinde vb gördük.
Bu evreni yaratan Allah; bu evrenin nizamındaki aklımı dondurup dağıtan; büyüklüğü, genişliği, karmaşıklığı, güzelliği, gizemi, mükemmel işçiliği, sayısız yaratıkları, nimetleri ve mucizeleri düşünüldüğünde secdelere durduran teslimiyet ile beni de huzuruna değişim ve dönüşümün inancı ile hayal kurarak tevekkül etmemi istiyor. Durup onunla konuşmamı, sabrı ve sebatı salih işlerde kuşanmak için ona yalvarmamı bekliyor!

Düşünceler birer biosinyal üretir ve ilgili objeye, duruma, kişiye yönelir akar, bizi ve diğerlerini etkisi altına alır. Dua, hayal ve hak yolunda direniş ne güçlü bir rezonanstır.

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır diyen üstadın haber verdiği motivasyon ne kadar önemlidir.
Gün içinde neler düşündüğüne, bu elektrik sinyallerini ne için ürettiğine, ateşlediğine dikkat eden Müslümanlar için kendinin farkında olmak gibi bir nimet vardır. Sürekli ilerleme yolunda sıradan bir tırtıl olsa da, bir dünyayı kendine hayran bırakacak, ömrü bir gün de olsa, şu fani dünyada güzelliği ve baharın müjdecisi olacak insanlardan olmak ne güzel.
‘’Hasbinallahi ve nimel vekil’’ demeyi halen başarabilen Gazzelilere rağmen; zihin dünyamıza biz farkında olmadan girip çıkan, umutsuzluğun mağlup edici psikolojisine bizi sokan kalbi ve ruhi hastalıklardan Allah’a sığınmalıyız. Zihnimizde ne ürettiğimiz kadar, gün içinde zihnimize neler aldığımız ve bunu yaşam biçimi kabul ettiğimiz görüşlerin neye hizmet ettiği de ne kadar önemli. Karanlığın taşıyıcısı ordulara mı?
Nurun taşıyıcısı ordulara mı?
Allah Teâlâ (kendi büyük evreninde ağırlıksız bir zerrecik olan) beni önünde durmam için çağırıyor. Hayatın boş kaygıları, bana verilen melekelerin kullanılmayarak heba olan yaşamın ve nimetlerinin israfından sakınmamı istiyor. Dünyanın geçici süsleriyle meşgul eden tantanasına ve hatta ölüme dahi direnç göstererek Filistinli küçük kız timsali yeniden dirilişe hizmet edecek o kutsal cihada ve ebedi diriliğin kapısı şehadet makamına inanmamı ve Allah’a verdiğim sözü tutmak için umut kesmeden istikamet ile yürümeye davet ediyor.

Hazreti Ömer ra’ya ait muhteşem bir söz tam burada ne çok şey anlatıyor:

“Sözünde duran kınanmaz,
Kalbini vefalıya veren tereddüt etmez.
Yolunda sebat eden yoldan sapmaz.
Ölümden sakınan dahi ölümü bulur.
Bir merdivenle göğe çıkmaya çalışsa bile
Elinden iyilik gelip de iyiliğini kavminden esirgeyen, hem dışlanır hem kınanır.” diyor.
Sözlerimizde vefa ile durarak birlik içinde birbirimize yar ve yarenlik ile ‘’Galü Bela’’ da verdiği sözünün ardında olmak bize yakışıyor.
Rusya’da daha dün gece yaşanan kanlı saldırı da gördüğümüz gibi dünyamızın nasıl bir büyük savaşa doğru sürükleniyor. Bunun yanı sıra artık siyonist düşünce mirasının sadece yahudi merkezli değil, yahudileşmiş ahlak sahibi birçok toplulukta da yer aldığını ve diğer insanları “insan” olarak görmediklerini apaçık biçimde ortaya koyan gerçek afetler yaşanıyor. Milletçe birliğimizi pekiştirmemiz, kalp ve vicdan sahiplerinin dünya çapında dayanışmalarımızı artırmamız tek kurtuluştur. Zordur fakat doğru yol budur…
Yüce Rabbimizin ve Efendimiz Hz. Muhammed sav ‘in de bize yaptığı bireysel ve toplumsal tevhide davet bundan başkası değildir.

Yüce Allah buyuruyor ki;

“Ey iman edenler, sizi diriltecek şeye davet ettiğinde Allah’a ve Rasülüne icabet ediniz. İyi bilin ki, Allah kişi ile kalbî arasına girer. Ve şüphesiz onun huzurunda toplanacaksınız.(Enfâl sûresi âyet 24)
Ya İlahi!
Niyetlerimizi ve amellerimizin akıbetini cennet kokan yaşamlar ve nar-ı cehennemden koruyan kalkanlar eyle.
Allah’ım! Bizi bağışla! Ayetlerini işiten O’ndan yüz çevirmeyen, ilahi yasaları ihlâl etmeyen Kur’an ve sünnet merkezli, Ümran medeniyetini inşâ edebilmemiz için gerekli imanı, maddi ve manevi imkânı, sabrı ve sebatı bize nasip et.
Bizi de dünya Müslümanlarına bu hizmetin ulaşmasında vesile kıl!
Ya Râbbi!
Dini yalnız sana has kılmayı, doğduğumuz gün, öleceğimiz gün diri olarak haşir olacağımız gün selamı üzerimize almayı bizlere lütfunla nasip eyle.
Ramazan’ı Şerif’in ve mübarek cumaların hayrı ve bereketi üzerimize olsun.
Selam ve dua ile kalın

HATİCE ŞEBNEM DİKTÜRK

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BUARAYA TIKLAYINIZ 

#uyanış #spirulina #gerçek #réalité #bilinçaltı
#zihin #beyin #nörobilim #farkındalık #kişiselgelişim #ruhsalgelişim #esrabarık #sifaatolyesi

#şifaatölyesi #muğlemesrabarik #değişim #dönüşüm #gelişim #psikoloji #düşüncegücü #motivasyon

#meditasyon #thetahealing #thetahealeresra #çekimyasası #düşünce

#din #hasbunallahivenimelvekil #allahekber #lailahaillallah #elhamdülillah #sesizkalma

#dünya #gazzal #filistineözgürlük #gazzettadellosport #gazzedezulümvar #gazzeyesahipçık

#gazzecaddesi #filistineışıkol #özgürfilistin #iman #islamdaily #islamiyet #anadoluajansi

#anadolu #HandsOffRafah *#RefahtanElleriniÇek #OpenRafahBorder #FreePalestine

#GazzedeSoykırımVar #FilistiniUnutma #freepalestine #rochelcorrie #aaronbushnel

Yorumlar
  1. Hiç dedi ki:

    Kalemine yüreğine sağlık çok sevgili ve kıymetli kardeşim. Yine öğreten bir yazı elhamdülillah ❤️

  2. Sema Koçak dedi ki:

    Kaleminize emeğinize yüreğinize sağlık inşallah hocam.Yine muhteşem öğretilerle dolu bir yazı.🌹

  3. Filiz Bozan dedi ki:

    Yüreğinize sağlık hocam,bir tırtılın kelebeğe dönüştüğünü görmüştüm ama bunu hayal ve ederek ve meşakkatli bir bekleyisle olduğunu sizden öğrendim.tipki Filistinli küçük çocukların adeta tırtıl misali cenneti hayal Edip Allaha tevekkül etmeleri gibi ,birer kelebek olup cennete ucmalari gibi .her yazınız bir ders misali

  4. MELİKE dedi ki:

    SEVGİLİ SAYGİ DEGERLİ HOCAM YAZİNİZDAKİ TİRTİL ORNEGİ COK GUZEL BİR DUYGULARA DUSUNCELERE GİRDİRTTİ BENİ HOCAM BEN KUCUKKEN DUT YAPRAGİYLA TİTTİRİ ALİRDİK DUT YAPRAKLARİN İCİNE. KATAR BİR HAFTA YADA 10 GUN İCİN TİRTİR KOZA OLUR BE SONRADA KELEBEK OLUR DU BİR GUN SONRADA ÖLÜRLER Dİ BANA SUNU HATİRLATTİ HOCAM FİLİSTİNDEKİ VE GAZZEDEKİ KADİNLARİMİZDA YİLLARDİR İSRAİLLİLERİN VE ABD LİLERİN ZULUMLERİNİ. GORDUKLERİNE. RAGMEN FİLİSTİNLİ GAZZELİ KADİNLARİMİZ KADİNLARİMİZDA COCUKLARİNİN. ÖLECEĞİNİ BİLDİKLERİ HALDE DOGUM YAPİYORLAR VE O YAVRUCUKLARİN ÖLECEKLERİNİ BİLDİKLERİ HALLDE. DUNYAYA GETİRİYORLAR SANKİ BİR ÖLÜRÜZ BİN DİRİLİRİZ DERLER GİBİLER HOCAM ELİNİZE SAGLİK RABBİM BİLEGİNİZE GUC KUVVERVVERSİN İNSAALLAH