islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Trump Hipersonik Silahlardan Medet Umuyor

Trump Hipersonik Silahlardan Medet Umuyor

Mirat Haber Ajansı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon hipersonik adı verilen aşırı hızda havada ilerleyen roketlerin denendiğini ve bunun ilk denemelerinin başarıyla sonuçlandığı açıklamasında bulundu. Pentagon, ABD Deniz Kuvvetleri’nin ABD Kara Kuvvetleriyle birlikte yaptığı ve Roket Savunma Dairesi’nin denetlediği bu denemenin ileride yapılacak hipersonik savaş teknolojilerinde önemli bir aşama olduğunu iddia etti.

Amerika hipersonik teknolojiler alanında Rusya’nın gerisinden gelmekte. Ruslar son yıllarda hipersonik roket teknolojisinde ilerlediler ve bunun sonucunda Amerika’nın geriye düşmesi endişe oluşturmaktaydı. Rusya tamamladığı ve teslimat siparişlerini aldığı Kıncal (hançer) havadan havaya füzelerini seri üretime hazırlanıyor.

Kıncal tarzı hipersonik roketler 27 Mah hızına ulaşabiliyorlar. Bu ses hızının 27 katı en hızlı uçakların 10 katından fazla hız anlamına geliyor. Dolayısıyla bu hızda bir roketin durdurulması mevcut teknolojilerle olanaksız.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.