islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,3794
EURO
54,0536
ALTIN
6.160,00
BIST
13.687,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
31°C
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Açık
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C

Trump,Bazı Gazetecileri Uçağa Almadı

Trump,Bazı Gazetecileri Uçağa Almadı
A+
A-

Trump’tan Basına Kısıtlama: Ortadoğu Turunda Güvenlik Önceliği

Bazı Ajanslar Uçaktan Neden Dışlandı?
ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu turuna başlarken tartışmalı bir karar aldı. Trump, Associated Press (AP), Reuters ve Bloomberg muhabirlerini resmi uçağına almadı. Bu karar ilk etapta tepki çekse de, Beyaz Saray yetkilileri güvenlik ve bilgi sızdırma endişelerine dikkat çekti.

Trump, Medyadaki Tarafsızlık Sorununa Dikkat Çekiyor
Trump, daha önce birçok kez bu ajansları “yanlı ve manipülatif haberler” yapmakla suçlamıştı. Beyaz Saray’a yakın kaynaklara göre, uçuş listesinde değişiklik yapılmasının nedeni, bu ajansların güvenilirliğini yitirmiş olması. Trump’a göre, halkın doğru bilgi alabilmesi için güvenilir medya ile iş birliği yapılması şart.

Seçici Davranmak Başkanlık Hakkıdır
ABD yasalarına göre başkan, resmi ziyaretlerde hangi basın kuruluşlarına yer verileceğini belirleyebilir. Uzmanlar, Trump’ın bu kararını “görev yetkisi dahilinde alınmış stratejik bir adım” olarak yorumluyor. Bazı yorumcular, bu tür önlemlerin dezenformasyonla mücadelede etkili olabileceğini savunuyor.

Trump, Ortadoğu’da Güçlü Mesaj Vermek İstiyor
Trump’ın Ortadoğu turu kapsamında bölge liderleriyle önemli görüşmeler yapması bekleniyor. ABD Başkanı, bu temaslarda “net ve doğru mesajların” aktarılmasını istiyor. Bu nedenle, ziyaretin iletişim ayağında güven duyulan medya kuruluşlarıyla çalışılması tercih edildi.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.