islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5445
EURO
34,9707
ALTIN
2.428,30
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Trump’ın Plak Takıldı: “İran Her An Saldırabilir”

Trump’ın Plak Takıldı: “İran Her An Saldırabilir”
20 Nisan 2020 18:19
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Korona krizine rağmen hala dikkatini İran’dan ayırmış değil. Korona toplantıları ve yaklaşan eknomik çöküntü ile mücadele aralarında yine İran’la ilgili demeçler vermeye, yorumlar yapmaya devam ediyor. Amerikan ordusundan da sık sık İran aleyhinde mesajlar geliyor. Trump, İran’ın ABD birliklerine veya Irak’taki varlıklarına gizli bir saldırı planladığını ve bunun gerçekleşmesi halinde bu ülkenin “ağır bir bedel” ödeyeceğini belirtti. Açıklama geçtiğimiz hafta bir tweet’te, koronavirüs pandemisi arasındaki gerginliklerin ortasında geldi.

Trump ellerine geçen istihbaratın neticesinde İran veya uzantılarının ABD birliklerine veya Amerika’nın Irak’taki varlıklarına gizlice saldırmayı planladığını, bu olursa, İran’ın gerçekten çok ağır bir bedel ödeyeceğini yazdı. Trump’ın tweet’i Beyaz Saray’daki istihbarat brifinginden kısa süre sonra geldi. ABD’li uzmanlar, İran destekli uzantıların gizli bir saldırıyı planladığına inanıyor ve Trump’ın tweet’inin, İran’a bir uyarı olduğunu söylüyor.

Uzmanlar bunun üç nedeninin olabileceğinden bahsediyorlar. Birincisi ve en düşük ihtimalli olanı İran’ın bir saldırı başlatabilecek olması konusunda istihbarat. Ancak bu pek olası görünmüyor. İkincisi ordusunu kademeli olarak ABD’ye geri çekmeyi planlayan Trump, zayıflayan sayısız uluslararası üs ve varlığını şiddetli biçimde koruyacağı tehdidiyle zaman kazanmaya çalışıyor. Üçüncüsü de yaklaşan seçimlerde Korona krizi nedeniyle de zayıflayan pozisyonunu güçlendirmek için her zaman oy getiren savaşları hala olası bir koz olarak değerlendirmesi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.