islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Uzmanlar: Korona’nın Başdüşmanı Bol Bol Uykudur

Uzmanlar: Korona’nın Başdüşmanı Bol Bol Uykudur
20 Nisan 2020 18:19
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Bağışıklık sistemi konusunda araştırma yapan immünoloji uzmanı tıp bilim adamları tarafından Koronavirüs pandemisinin yayılmasıyla, enfeksiyondan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yolu olarak iyi bir gece uykusunun hayati önemi olduğu ve bunun çok sayıda nedeni bulunduğu bildiriliyor. Uyku diğer grip çeşitlerinde de önemli bir önlem olarak görülmekte.

Vücut enfeksiyonlarla savaşmak için yeterli miktarda uykuya ihtiyaç duyuyor. Buna koronavirüs de dahil. İş ve sağlık endişesi nedeniyle ve ana akım medyanın şu an 7/24 pompaladığı Korona haberleri yüzünden uyku kaybediliyorsa, bu riski daha da artırmakta. Araştırmalar, kaliteli uyku veya yeterli uyku almayan kişilerin soğuk algınlığı (rinovirüs) gibi bir virüse maruz kaldıktan sonra hastalanma olasılığının daha yüksek olduğunu göstermektedir. Uyku eksikliği, hastalanınca ne kadar hızlı iyileşileceğini de etkileyebilir.

Uyku sırasında bağışıklık sistemin, bazıları uykuyu geliştirmeye yardımcı olan Sitokin adı verilen proteinleri serbest bırakır. Bir enfeksiyon veya iltihaplanma olduğunda veya stres altında bazı Sitokinlerin artması gerekir. Uyku yoksunluğu bu koruyucu Sitokinlerin üretimini azaltabilir. Ayrıca, yeterince uyuyamadığınız dönemlerde enfeksiyonla mücadele antikorları ve hücreleri de azalır. Bu nedenle, vücudun bulaşıcı hastalıklarla savaşmak için uykuya ihtiyacı vardır. Uzun süreli uyku eksikliği, obezite, diyabet, kalp ve kan damarı (kardiyovasküler) hastalık risklerini de artırır.

Uykuyu düzenlemek için şunların uygulanması önerilmekte:

  • Geceleri 7-8 Saat Kaliteli Uyku Hedeflenmelidir. Daha fazlası da daha iyi değildir. 10 saat boyunca zayıf uyku, bağışıklık sistemine 7 saat kaliteli uyku kadar etkili değildir (yani uykuda kalırsınız ve geceleri sık sık dönmez veya uyanmazsınız).
  • Işık ve Sesi En Aza İndirilmelidir. Işığı ortadan kaldırmak için perdeler kullanarak ve gürültü yapan her şeyi kapatarak daha iyi uyunur. Karanlık, beyni sakinleştirici, uykulu bir etki için Melatonin salgılamasına neden olur. Yatmadan hemen önce gözler akıllı telefon veya TV gibi çok fazla ışığa maruz bırakılmamalı.
  • Uyku Zamanları Rutine Bağlanmalıdır. Bir program yapılmalı ve hafta sonları bile buna bağlı kalınmalı. Vücudun çalışan bir rutine girmesini sağlamak için her gün aynı saatte kalkıp aynı saatte yatağa gidilmeli.
  • Sansasyonel TV Haberleri Kapatılabilir. Ana akım medya şu anda panik ve korku pompalamakta. Medyada sürekli öfke ve Korona’yı ülkemizde henüz konuşlanmamış 5G’nin başlattığı, Siyonistlerin iznine göre virüsün ülkelerde yayıldığı, kavimlerin özelliğine göre genetiğinin programlandığı gibi mesnetsiz ama insanı isyan ettirici komplo teorileri akıtılmakta.  Bu da medyada ilgi çekmeye çalışan şovmenlerin öfkesini, isyanını taklit eden bir toplum oluşturmakta.
  • Stres Düzeyi Düşük Tutulmalıdır. Gün boyunca strese girmemeye çalışılmalı. Batılıların meditasyon adını verdikleri şekilde yani ibadetlerden sonra tesbih ve tefekkür önemlidir. Kuran-ı Kerim’de kalpleri sadece Allah’ı hatırlamanın yumuşattığı bildirilmektedir. Kadere iman, her şeyin Allah’ın kudreti dahilinde olduğunu kabullenmek çok önemlidir çünkü Kaderi unutan, her şeyi kendisinin yaptığını düşünen birey kaçınılmaz olarak streslidir, gergindir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.