islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5813
EURO
34,7803
ALTIN
2.507,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kar Yağışı Hava Trafiğini De Vurdu!

Kar Yağışı Hava Trafiğini De Vurdu!
11 Mart 2022 12:49
A+
A-

Türk Hava Yolları, kar yağışı nedeniyle sefer iptallerini sürdürüyor. Yapılan yeni açıklamada, yarın yapılacak 180 seferin daha iptal edildiği bildirildi. Seferlerin 18’i Sabiha Gökçen Havalimanı, 168’i ise İstanbul Havalimanı’ndan yapılacaktı.

İstanbul’u etkisini alan kar yağışının ikinci gününde uçuş kısıtlamasına gidildiği İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak seferleri planlandığı gibi yapılmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde her iki havalimanına iniş yapacak olan uçaklar pist temizleme çalışmaları nedeniyle havada kısa sürelerde bekleme yaparken kalkış yapacak uçaklar ise de-iceing sırasına girdi.

Her iki havalimanından bugün yapacağı toplam 213 seferini iptal eden THY 12 Mart Cumartesi günü de İstanbul Havalimanı’ndan 162 Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da 18 olmak üzere toplam 180 seferini iptal etti.

İSTANBUL HAVALİMANI’NDAN 771 UÇUŞ YAPILACAK 
İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışının ikinci gününde İstanbul Havalimanı’ndaki uçuşlar planlandığı şekilde yapılmaya devam ediyor. Karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiği havalimanından bugün planlanan 771 uçuşun 211’i saat 10.30 itibariyle gerçekleştirildi.

Seferlerin aksamaması için karla mücadele kapsamında tüm önlemlerin alındığı İstanbul Havalimanı’nda kar yağışının başladığı 10 Mart Perşembe günü planlanan 752 uçuş sorunsuz şekilde gerçekleştirilirken İGA’ nın karla mücadele ekiplerinin apron, pist ve taksi yollarını temizleme çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Görüş mesafesinin sıfıra yakın olduğu durumlar haricinde uçak iniş ve kalkışlarının sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Havalimanı’ndan bugün ise 771 sefer planlandı. Bugün saat 10.30 itibariyle havalimanından 211 uçuş gerçekleştirilirken geri kalan 560 seferin de planlandığı şekilde yapılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.