islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5998
EURO
34,7797
ALTIN
2.496,69
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Tunus’ta 2 operasyonda 3 terörist ve 1 bebek hayatını kaybetti

Tunus’ta 2 operasyonda 3 terörist ve 1 bebek hayatını kaybetti
6 Nisan 2021 14:02
A+
A-

Ülke İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Tunus’taki iki güvenlik operasyonu sırasında üç terörist ve bir yürümeye başlayan çocuğun öldürüldüğünü duyurdu.

Mirat Haber Ajansı

Ülke İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Tunus’taki iki güvenlik operasyonu sırasında üç terörist ve bir yürümeye başlayan çocuğun öldürüldüğünü duyurdu. Bakanlık yaptığı açıklamada, ülkenin Cebel Mghila bölgesindeki Savunma Bakanlığı ile önleyici bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdiğini belirtti. Güvenlik güçlerinin Hilafet Askerleri grubunun lideri Hamdi Zhuibb’i öldürdüğünü ve yanında bir Steyr keskin nişancı silahı bulduğunu açıkladı. Açıklamada, Zuibb’in DEAŞ’e bağlı Hilafet Askerleri terör örgütünün lideri olduğu belirtildi.

 Grubunun birçok terörist operasyona karıştığını da sözlerine ekledi. Ayrıca, bir Tunus Ulusal Muhafız biriminin, Djebel Selloum’da eşinin eşlik ettiği bir terörist öldürdüğü de belirtildi. Karısı, yürümeye başlayan kızının ölümüyle sonuçlanan patlayıcı bir kemer kullanarak kendini havaya uçurdu. İtt, diğer çocuklarının hayatta kaldığını kaydetti. Tunus, 2013 yılından bu yana çok sayıda güvenlik ve askeri personel ile yabancı turistin hayatına mal olan bir dizi terör saldırısına maruz kaldı. Mart 2016’da DEAŞ, Libya sınırlarına yakın Ben Gardane kentinde bir Tunus Ulusal Muhafız karakoluna saldırı başlattı ve 55 militanla birlikte 12 Tunuslu güvenlik personeli hayatını kaybetti.

ETİKETLER: Terörist
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.