islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5445
EURO
34,9707
ALTIN
2.428,30
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Tunus’un İşadamlarına Sıfır Toleransı

Tunus’un İşadamlarına Sıfır Toleransı

Mirat Haber Ajansı

Haziran başında, Tunus Mahkemeleri Cumhuriyet Savcı Yardımcısı Muhsin Deli, Tunuslu savcıların 44 Tunusluyu yolsuzluk ve kara para aklamadan dolayı yargıya sevk ettiğini açıkladı. İşadamları, İspanya’nın Alicante kentinde gayrimenkul ve daire satın almak için yasadışı yollarla önemli fonlar kullanmak şüphesiyle gözaltında. Deli’ye göre ele geçirilen gayrimenkul, mal ve finansal varlıkların toplam değeri 8,9 milyon dolar. Buna ek olarak, eski başbakan ve Tunus’un İhyası Partisi genel başkanı Yusuf Şehid, başka bir partiye haksız kazanç elde etme pozisyonunu kötüye kullanma suçlamasıyla Mali ve Ekonomik Yargı Kutbu tarafından soruşturmaya çağrıldı. Şehid, yukarıda belirtilen suçlama hakkında soruşturma yapılmasına karşı çıktı ve raporu yayınlayan medyaya karalama kampanyası davası açmaya karar verdi.

Bu arada Reşat Gannuşi’nin kurduğu iktidardaki Nahda partisi, meclis düzenleme mekanizmasının kullanımını rasyonalize etmeye ve aşırı kullanımını çerçevelemek ve sınırlandırmak için değişiklikler yapmaya çağırdı. Tunus Nahda partisi, işadamlarına karşı artan teşvik dalgası ve ulusal sermayenin şeytanlaştırılması konusundaki endişelerini dile getirdi. Açıklamada Nahda partisinin ekonomik güçlükler ışığında endişe verici toplumsal gerilimlerden endişe duyduğu ortaya çıktı. Tunus, geçtiğimiz Ocak ayında Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından yayınlanan 2019 Yolsuzluk Algılama Endeksi’nde 180 ülke arasında 74. sırada yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.