islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5998
EURO
34,7797
ALTIN
2.496,69
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Türk Devletleri Teşkilatı’ndan Afrika’ya 2,5 milyon aşı bağışı!

Türk Devletleri Teşkilatı’ndan Afrika’ya 2,5 milyon aşı bağışı!
13 Kasım 2021 14:32
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi olarak Afrika’ya aşı bağışı yapılacağını açıkladı.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda düzenlenen Türk Konseyi 8. Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısı düzenledi.

Türk Konseyi’nin yeni bir isim aldığını açıkladı: ‘Konseyimizin adı artık Türk Devletleri Teşkilatıdır’ dedi.

‘TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI’YLA BÜYÜYECEK VE GELİŞECEĞİZ’

Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yeni adımız ve yapımız Türk Devletleri Teşkilatı’yla bundan sonra daha hızlı, özellikle ısrarla kök salacak, büyüyecek, gelişecek ve serpileceğiz. Artık adamız inşallah uluslararası toplantılarında odak noktası olacaktır. Bu tür toplantıları, hep aşkımız, heyecanımız buydu. İnşallah Demokrasi ve Özgürlükler adası merkez nokta olsun diye düşünüyorduk. İlk adımı attık ve gerisi gelecek. TOBB’a tekrar teşekkür ediyorum, yapımda gayretleri olduğu için. Rabbim nice adımları hep birlikte atmayı bize muktedir eylesin diyorum.”

TEŞKİLAT AFRİKA’YA 2,5 MİLYON DOZ AŞI BAĞIŞI YAPACAK!

Teşkilatın önemli bir adım attığına değinen Erdoğan, “Türk Konseyi olarak Afrika’ya 2.5 milyon doz aşı bağışlayacağız. Bunun 2 milyonun Türkiye olarak biz bağışlayacağız. Diğer ülkelerde kalan 500 bin aşıyı buraya dahil edecek. İnşallah Türkovac yılsonuna yetişmesi halinde sorunumuz yok. Türkovac’ı uluslararası merkeze göndermede gayrette bulunacağız.” Şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.