islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2513
EURO
34,6726
ALTIN
2.394,14
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Türk doktorların Suriye mucizesi

Türk doktorların Suriye mucizesi

Türk doktorlar Suriye’de 48 saatte 40 ameliyat gerçekleştirdi

Mirat Haber Ajansı

Son iki gün içinde Türk doktorlar Al-Ra’i Hastanesi’nde 21’i çocuk 40 hastaya ameliyat yaptı. Hastane Türkiye tarafından inşa edildi ve Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde. Cerrahi operasyonlar, TC Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında Suriye’ye gönderilen bir grup Türk doktor tarafından gerçekleştirildi. Program, Suriye’den Türkiye’ye hasta sevklerinin azaltılmasını ve Suriyeli sağlık personelinin eğitilmesini hedefliyor. Türk doktorları iki gün içinde genel cerrahi, üroloji, nöroloji, jinekoloji, ortopedi ve kozmetik operasyonlar gibi çeşitli branşlarda ameliyatlar gerçekleştirdi. Suriyeli sağlık personeli de çabaları için Türk doktorlara teşekkür etti. Hastanenin yoğun bakım ünitesi (YBÜ) için beşi çocuk, 18’i yenidoğan, 6’sı yanık ünitesi ve 8 ameliyathane olmak üzere 18 yatak kapasitesi bulunmakta.

Kuzeybatı Suriye’de yaşayan 4 milyon kişi için sadece 600 doktor var. Bu 10.000 kişiye 1.4 doktor demek. Suriye’de tıbbi bakım sağlayan sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir koalisyon olan UOSSM’de iletişim görevlisi Maroussia Simonin’e göre, doktorlar ayda 500.000’den fazla ücretsiz ameliyat ve tıbbi prosedür gerçekleştiriyor. Kuzeybatı Suriye’yi oluşturan 9.000 kilometrekarelik alan, İdlib, batı Halep, kuzey Hama ve doğu Lazkiye’nin bazı kısımlarını içeriyor. Bombardımanlar ülkenin diğer bölgelerini de vururken, Türkiye sınırı boyunca uzanan bölgede nüfus arttı. Yaklaşık% 65’i evlerinden zorla çıktıktan sonra oradadır. Suriye rejimi ve müttefikleri, sağlık tesisleri de dahil olmak üzere burada saldırılar düzenliyor. Ayrıca PKK’lı teröristler hastanelerin önünde veya çevresinde kalabalık halka açık alanlarda bombalı saldırılar düzenlemektedir. Hastanelerin Covid ile baş edememesine neden olan savaşın başlangıcından bu yana ülke genelinde uygulanan ortak bir stratejidir. Neredeyse 10 yıldır devam eden çatışmalar, Corona virüsü salgınıyla başa çıkma yükü olmadan bile Suriye’nin sağlık sistemini çöküşün eşiğine getirmişti.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.