islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Türkiye Seçimi Yine Dış Basında…

Türkiye Seçimi Yine Dış Basında…
18 Mayıs 2023 12:30
A+
A-

Türkiye seçimleri dünyada manşet olmaya devam ediyor. Bu haftaki sayısına Türkiye seçimleri taşıyan İngiliz Guardian Weekly dergisi, kapaklarını ‘Erdoğan’ın siyasi kariyerinin sonu olur mu’ merakı içinde yaptıklarını ancak yanıldıklarını belirterek “Göstergeler Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarını uzatacağını gösteriyor” ifadesini kullandı.

Türkiye 28 Mayıs’ta ikinci tur seçimlere hazırlanırken dünyada da tüm gözler Türkiye’ye çevrilmiş durumda…

Neredeyse her gün farklı bir gazete Türkiye seçimlerini masaya yatırıyor ve ikinci turda neler olabileceğini tahmin etmeye çalışıyor.

GÖSTERGELER ERDOĞAN’I İŞARET EDİYOR 
Bugün dış basında yayınlanan haberlerde ilk tur seçimleri üçüncü olarak bitiren Sinan Oğan’a dikkat çekilirken İngiliz Guardian Weekly dergisi itiraf gibi sözlere imza attı.

İngiltere merkezli haftalık Haber dergisi Guardian Weekly, kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafınıkullanırken”Türkiye seçimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun siyasi kariyerinin sonu olur mu diye merak ederek bu haftaki Guardian Weekly dergisinin kapağını planlamaya başlamıştık. Ancak çok geçmeden Erdoğan ile ilgili tahminlerin büyük ölçüde yanlış değerlendirildiği ortaya çıktı. İkinci turda Kılıçdaroğlu’na kayda değer bir geri dönüş olması ihtimali dışında göstergeler Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarını uzatacağını işaret ediyor.” ifadesini kullandı.

‘OĞAN’IN DESTEKÇİLERİ ERDOĞANI DESTEKLEYEBİLİR’
ABD’nin en büyük gazetelerinden biri olan New York Times”Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti, ancak ikinci turu sallayabilir” başlıklı haberinde Sinan Oğan’a dikkat çekti.

Gazete ilk tur oylamayı 3. sırada bitiren Sinan Oğan’ın bir anda Türkiye’nin en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldiğini belirterek dikkat çeken ifadeler kullandı:

“Henüz hangi adayı destekleyeceğini açıklamayan Oğan, kendisine oy verenlerin yüzde 70’inin tavsiyesine uyacağını varsaydığını söylese de siyasi analistler bu konuda çok emin değil. İlk tur seçimlerde destekçilerinin çoğu, diğer adayları protesto etmek için onu seçmiş olabilir.

İlk turdaki rahat liderliğiyle Erdoğan, ikinci turu kazanmaya hazır görünüyor. Analistler, Sinan Oğan’ın seçmenlerinin rakibinden çok Erdoğan’ı tercih etmesini beklediklerini belirtiyor.”

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.