islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Türkmen Lider’den: “Kerkük Özel Gücü Kurulsun”

Türkmen Lider’den: “Kerkük Özel Gücü Kurulsun”
6 Aralık 2021 16:45
A+
A-

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Milletvekili Erşat Salihi Kerkük’ün terör örgütü DEAŞ’ten korunabilmesi için Irak merkezi hükümetine bağlı bir Kerkük Özel Gücü’nün kurulmasını istediği belirtildi.

Açıklamalarda bulunan Erşat Salihi, siyasi çoğunluğa sahip bir iktidarın Irak’da başarılı olamayacağını söyledi.

Irak’ta Türkmenlerin de yer aldığı bir uzlaşı hükümeti kurulmalı.” ifadesinde bulunan Erşat Salihi, ülkenin siyasi ve ekonomik sorunlardan kurtulabilmesi için yeni bir vizyona ve uzun vadeli bir stratejiye sahip kapsayıcı bir hükümetin kurulmasının önem teşkil ettiği vurgusunu yaptı.

Türkmen Milletvekili Erşat Salihi, aksi halde yeni hükümetin, daha önceki başarısız olan hükümetlerden hiçbir farkının olmayacağını dile getirerek, son seçimlerden sonra parlamentoda ağırlık kazanmış olan bağımsız milletvekillerine de hükümette yer verilmesini istediği biliniyor.

“Türkmenlerin Olmadığı Bir Hükümet Eksik Kalır”

Yeni kurulan hükümette hiçbir tarafın dışlanmaması gerekliliğini belirten Erşat Salihi, “Türkmenlerin olmadığı bir hükümet eksik kalır. Türkmenlere yeni hükümette bir bakanlık ya da cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi verilmeli.” ifadelerini kullandı.

Erşat Salihi, ayrıca Türkmenlerin yapılan son seçimi iyi değerlendirememiş olduklarını belirterek, “Seçime daha ciddi ve planlı katılıp parlamentoya daha çok milletvekili sayısıyla girme şansını yakalama imkanı olabilirdi.” dedi.

DEAŞ’a Karşı İş Birliği Anlaşması

Erşat Salihi, Kerkük ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) il sınırındaki güvenlik boşluklarının kontrolünün sağlanması için Türkmenlere danışılmaksızın ordu ile Peşmerge arasında yapılan anlaşmaya da vurgu yaptı.

Bu anlaşmanın “eksik” olduğuna değinen Salihi, Irak Anayasası’na göre Peşmerge’nin sadece Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin sınırlarını korumakla sorumlu olduklarını da hatırlattı.

Erşat Salihi, Peşmerge’nin siyasi partilerin etkisi altında hareket ettiğini söyleyerek, Kerkük’ün terör örgütü DEAŞ’ten korunması için Irak merkezi hükümetine bağlı Kerkük Özel Gücü’nün kurulmasını istedi.

Türkmen Milletvekili, kurulacak bu özel güç bünyesinde ise Türkmen, Arap ve Kürtlerin de yer alması gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.