islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5609
EURO
34,7605
ALTIN
2.492,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Türkmenistan İki Ay Boyunca Ülke Arası Gezileri Yasakladı

Türkmenistan İki Ay Boyunca Ülke Arası Gezileri Yasakladı

Mirat Haber Ajansı

Sınırları içinde resmen koronavirüs vakası kaydetmeyen tek Orta Asya ülkesi olan Türkmenistan’daki yetkililer, “hafifletici” nedenler olmaksızın ülke genelinde gezileri yasakladı. Ülkeden bağımsız medyaya katkıda bulunanlar, 1 Ocak 2021’e kadar ülke çapında herhangi bir gezinin ancak yerel yönetimler tarafından oluşturulan özel komisyonların onayı ile yapılabileceğini bildirdi. Yeni düzenlemeyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı, ancak 31 Ekim’den bu yana yerel yetkililer, sonuçları ülke çapında seyahat etmek için gerekli olan koronavirüs testlerini yapmayı bıraktı.

Kaynaklara göre, yeni düzenlemenin en çok etkilediği insanlar, iş yerleri başkent Aşkabat’ta olan ancak çevresindeki kasaba ve köylerde ikamet edenler. Otoriter Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdymukhammedov’un (Kurbankulu Berdimuhammedov) yönetimi, virüsün Çin’den ortaya çıkmasından ve 50 milyon kişinin enfekte olmasından bu yana teyit edilmiş hiçbir koronavirüs enfeksiyonu olmadığını ileri sürmekte. COVID-19 benzeri akciğer problemlerinden ölenlerin cenazeleri, yakınlarına özel plastik torbalar içinde teslim ediliyor ve ülke genelinde yeni mezar sayısı katlanarak artıyor. Türkiye’nin en yakın akrabalarından biri olan Türkmenistan Kuzey Kore’den sonra dünyada en sert rejim olarak bilinmekte.

ETİKETLER: Türkmenistan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.