islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3119
EURO
35,0621
ALTIN
2.278,19
BIST
8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Twitter Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya aldı

Twitter Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya aldı
Mirat Haber Ajansı

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını söyledi. Sosyal medya şirketi, kararın yüzlerce destekçisinin ABD Kongre Binası’na baskın yapmasının ardından şiddeti daha fazla kışkırtma riskini azaltmasına karşı aldığını söyledi. Cuma günü Twitter açıklamasında, @realDonaldTrump hesabından gelen son Tweetlerin ve etrafındaki bağlamın yakından incelendikten sonra hesabı kalıcı olarak askıya aldıkları belirtildi. Sosyal medya platformları, Trump taraftarlarının hükümet binasını ihlal ettiği Çarşamba günkü ayaklanmanın ardından, Trump’a karşı artan bir baskı için daha da ileri gittiler. Kaotik olayda isyancılar tarafında en az beş kişi öldü ve daha sonraki raporlar, bir polis memurunun da Capitol Hill’de meydana gelen yaralanmalara yenik düştüğünü ortaya çıkardı. Facebook ayrıca Perşembe günü, Trump’ın döneminin geri kalanında platformu kullanmasının engelleneceğini duyurdu.

Twitter, Başkan’ın ayaklanmalar sırasında 2020 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dolandırıcılık iddialarını tekrarlamasının ardından ilk olarak Çarşamba günü Trump’ın hesabını 12 saat süreyle askıya aldı.

Trump’ın hesabının engeli kaldırılmadan önce kurallara aykırı üç tweet’i silmesi gerekiyordu. Trump Perşembe günü, Başkan seçilen Joe Biden’in bir sonraki ABD başkanı olacağını kabul eden bir videoyla Twitter’a döndü ve odak noktasının bir sonraki yönetime sorunsuz bir güç geçişi olacağını söyledi. Ancak Cuma günü, 20 Ocak’ta Biden’ın yemin törenine katılmayacağını söylediği ve yandaşlarından vatansever olarak bahsettiği bir dizi tweet attı. Şirket yaptığı açıklamada, Trump’ın Cuma günkü tweetlerinin şiddeti yücelterek şirket politikasını ihlal ettiğini söyledi. Trump, kendisine oy veren 75 milyon ‘Amerikan Vatanseverinin’ gelecekte çok büyük bir sese sahip olacağını söyledi. Trump, hiçbir şekilde saygısızlık edilmeyecek veya haksız muamele görmeyeceklerini yazdı. Twitter değerlendirmesinde, bu tweet’in Başkan Trump’ın düzenli bir geçişi kolaylaştırmayı planlamadığının ve bunun yerine seçimi kazandığına inananları kışkırtmaya devam etmeyi planladığının başka bir göstergesi olarak yorumlandığını söyledi. Twitter ayrıca, Trump’ın açılış törenine katılmayacağına ilişkin açıklamasının seçimlerin meşruiyetinin reddi olarak yorumlandığını söyledi. Katılmayacağı için bunun açılışta şiddet içeren eylemleri düşünenlere cesaret verebileceğinden korktuklarını belirttiler. Beyaz Saray, hesaplarının kalıcı olarak askıya alınmasına yanıt olarak hemen bir açıklama yapmadı.

ETİKETLER: Twitter
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.