islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

“ÜÇ DAKİKADA BİR TOGG ÜRETİLECEK” 

“ÜÇ DAKİKADA BİR TOGG ÜRETİLECEK” 
25 Kasım 2022 15:13
A+
A-

Yerli otomobil TOGG dünyada ki yerini almaya hazırlanırken, Togg Ceo‘su Gürcan Karakaş “3 dakikada bir TOGG üretilecek” diyerek iddialı  konuştu.

Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim’de banttan inen TOGG, özellikleri ve fiyatı konusunda gündem olmaya devam ediyor.

TOGG Ceo’su Gürcan Karakaş “Fabrika tamamen faaliyete geçtiğinde 3 dakikada bir Togg üretilecek. Tek bir araç üretilmeye çalışılırsa en baştan en sona kadar 8 saatlik bir süreç gerekiyor. Fabrikada halihazırda 410 hatlarda çalışan işçi yer alırken 50 mühendis çalışıyor. Togg çatısı altında çalışan sayısı ise şu anda 1400 kişiyi buluyor. 2023 Mart’ında bu sayı 1800 kişiye ulaşacak. Fabrika tam kapasiteye ulaştığında ise 4 bin 300 çalışan fabrikada yer alacak”

“TOGG YERLİ VE MİLLİ BİR PROJEDİR”

“Batarya montajı tamamen otomasyon olarak sağlanıyor” diyen Karakaş, TOGG’un milli bir proje olduğuna vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti:

“Fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye’ye ait olan ve bu bakış açısıyla da doğal olarak yüzde yüz yerli bir proje. Günümüzde yerliliği kullandığınız parça sayıları değil, mülkiyet hakları belirliyor. Togg, ilk akıllı cihazı C-SUV için tedarikçilerinin yüzde 75’ini Türkiye’den sağladı. Bu oran değer olarak bakıldığında yüzde 51’e karşılık geliyor. Togg’un hedefi gelecek üç yıl içinde yüzde 68’lik bir yerlilik oranına ulaşmak.”

Karakaş ayrıca, “2030 sonu itibarı ile bir milyon üretim hedeflendiğini, kamuya 2035 yılına kadar 30 bin TOGG satılacağını” söyledi.

“TOGG, ‘YENİ LİG’İN İDDİALI OYUNCULARINDAN BİRİ”

“TOGG yeni ligin iddialı oyuncularından biri” diyen Karakaş, “Yeni Lig’in başarılı oyuncuları da yeni nesil teknoloji kullanıcıları merkeze alarak geliştiren şirketler olacak. Togg, Yeni Lig’in iddialı oyuncularından biri. Her şeyden önce otomotivde ön planda olmayan teknolojiler olacak. Örneğin, ‘oyunlaştırma’, ‘siber güvenlik’, ‘büyük veri ve veri analitiği’, ‘sensör teknolojileri’, ‘fintek’ ve ‘blok zinciri’.” Diyerek, iddialı konuştu.

ŞARJ VE BATARYA

TOGG’un en çok tartışma konusu olan bataryası konusunda da Karakaş, şunları söyledi:

“81 ilde 600’ün üzerinde lokasyonda 1000 yüksek performanslı şarj cihazı kurmak için yola çıkan Togg, ilk istasyonlarını İstanbul ve Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası olan Bolu’nun hareketli mekanı HighWay Dinlenme Tesisi’nde kurdu. Togg, şarj etme kapasiteleri 180 kw ve 300 kw olan cihazlarla hizmet verecek.”

Yerli  üretim TOGG’un  CeO’su Gürcan Karakaş’ın bu açıklamaları, TOGG’un dünya piyasasında ki iddialarını sürdürdüğünü gösteriyor.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. METİN GÜLTEKİN dedi ki:

    Hayırlı olsun