islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Ülkeyi Terk Etmek İçin Her Yolu Deniyorlar!

Ülkeyi Terk Etmek İçin Her Yolu Deniyorlar!
22 Eylül 2022 09:43
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmı seferberlik ilanı tüm dünyada yankı uyandırırken ülke ise karıştı. Ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden örgütlenen insanlar birçok kentte sokağa dökülerek protestolarda bulundu. On binlerce Rus vatandaşı, çeşitli yollarla ülkeyi terk etmeye başladı. Gürcistan sınır kapısından gelen görüntülerde de yüzlerce aracın yığıldığı görüldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmı seferberlik ilanı sonrası başlayan protestolarda yeni gelişmeler yaşandı. Putin’in kararı tüm dünyada yankı uyandırırken ülkede ise halk sokağa indi.

ÜLKEYİ TERK EDİYORLAR
Öte yandan çoğu, silah altına girmek istemeyenlerden oluşan on binlerce insan ülkeyi terk etmeye başladı. Ülkede, bugüne kadar görülmemiş bir hava trafiği yaşandı ve çok sayıda Rus vatandaşı çeşitli ülkelere gitti.

HAVA TRAFİĞİ, HER ŞEYİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ
Seferberlik kararının hemen ardından Rusya’da uçak bileti kalmamış ve hava yolu sistemi de çökmüştü. Erkenden biletini alanların oluştuğu trafik ise hava radarında görüntülendi.

SINIR KAPISINDA YIĞILMA OLDU
Kara yoluyla ülkeyi terk etmek isteyenlerin ise sınır kapılarında kuyruk oluşturduğu görüldü. Rusya – Gürcistan sınırında yer alan Verhniy Lars Sınır Kapısı’nda çekildiği öne sürülen görüntülerde, yüzlerce aracın yığıldığı ve neredeyse hiç hareket edemediği görüldü. Öte yandan sosyal medyada, birçok yerde de benzer görüntülerin olduğu dikkat çekti.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.