islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Ürdünlüler Filistinlilere Destek İçin Gösterilerine Devam Ediyor

Ürdünlüler Filistinlilere Destek İçin Gösterilerine Devam Ediyor
28 Mart 2024 13:00
A+
A-

Ürdünlüler Filistinlilere Destek İçin Gösterilerine Devam Ediyor

Ürdünlüler, İsrail’in Amman Büyükelçiliği Yakınlarında Filistinlilere Destek İçin Gösterilerine Devam Ediyor

Binlerce Ürdünlü, İsrail Büyükelçiliği’nin yakınlarında toplandı. Gazze Şeridi’nde yaşanan vahşetin protestosunu dördüncü gününde de sürdürdü. El-Kaluti Camisi önünde gerçekleşen bu gösteriler, esas itibarıyla İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınama amacı taşıyor.

Dayanışma ve Protesto: Ürdünlülerin İsrail’in Saldırılarına Tepkisi

Ürdünlülerin düzenlediği gösteriler, Filistinlilere duyulan destek ve ayrıca İsrail’in saldırılarına karşı bir tepki olarak görülüyor. Protestocular, İsrail’in Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılarını şiddetle kınadılar. Ürdünlüler tamamıyla Filistin halkının yanında olduklarını göstermek için bir araya geliyor.

Filistin Meselesi ve Ürdün: Tarihî ve İdeolojik Bağlar

Ürdün, tarih boyunca Filistin meselesine duyduğu derin bağlarla bilinir. Ürdünlüler, özellikle Filistinlilere yönelik zulme karşı uzun süredir dayanışma içindeler. Bu gösteriler, Ürdünlülerin Filistin halkıyla olan tarihî ve ideolojik bağlarını yeniden vurgulamakta ve bunun yanı sıra İsrail’in saldırılarına karşı bir duruş sergilemektedir.

Ulusal ve Uluslararası Yankılar: Gösterilerin Etkisi ve Beklentiler

Ürdünlülerin İsrail Büyükelçiliği yakınlarında düzenlediği gösteriler, ulusal ve aynı zamanda uluslararası düzeyde geniş yankı bulmaktadır. Bu protestolar, uluslararası toplumu Filistin halkının maruz kaldığı zulme dikkat çekmeye ve İsrail’in saldırılarını durdurmaya çağırmaktadır. Ürdün hükümeti de bu protestolara destek vererek, Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceğini belirtmiştir.

Ürdünlülerin Sesleri, Filistin Halkının Yanında Yükseliyor

Ürdünlülerin İsrail’in Amman Büyükelçiliği yakınlarında düzenlediği gösteriler, Filistin halkının yaşadığı zulme karşı bir dayanışma ve direniş örneği olarak öne çıkıyor. Bu gösteriler, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınamakla kalmayıp, uluslararası toplumu da harekete geçmeye çağırarak, Filistin halkının haklarının korunmasına yönelik bir adım oluşturuyor.

HABER YORUM

“Müminler ancak kardeştirler, öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin. Allah’a itaatsizlikten sakının ki rahmetine mazhar olasınız.” (Hucurat Suresi 10) ilahi emrini unutmayan Müslüman kardeşlerimiz varmış..

Rabbimize şükürler olsun ki, “Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir.” hadisi şerifini iliklerine kadar hissedip, Gazze’den dolayı yüreği yanan Müslümanlar varmış…

Biz unuttuk mu yoksa Gazze’yi?

Unutmadık muhtemelen de… 31 Mart Yerel seçimleri gibi, Gazze’den daha önemli meselelerimiz var….

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.