islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Netanyahu, Filistinlilere karşı polis saldırganlığını savunuyor

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail işgalindeki polis güçlerinin El Aksa Camii içindeki Filistinli ibadetçilere yönelik saldırılarını tam olarak desteklediğini ifade etti.

Netanyahu, Filistinlilere karşı polis saldırganlığını savunuyor

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail işgalindeki polis güçlerinin El Aksa Camii içindeki Filistinli ibadetçilere yönelik saldırılarını tam olarak desteklediğini ifade etti.

Mirat Haber Ajansı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail işgalindeki polis güçlerinin El Aksa Camii içindeki Filistinli ibadetçilere yönelik saldırılarını tam olarak desteklediğini ifade etti. Dün sabah İsrail işgal güçleri, İslam’ın üçüncü en kutsal yeri olan El Aksa Camii yerleşkesine baskın düzenledi. Filistinli ibadet edenlere ses bombaları, kauçuk kaplı çelik mermiler ve göz yaşartıcı gaz attılar.

Video: Jews celebrate near the Western Wall while tree burns in Al-Aqsa  mosque compound in Jerusalem

Filistin Kızılay Derneği’ne göre saldırıda 305’in üzerinde Filistinli yaralandı. Bu, Cuma günü zirveye ulaşan Filistinli ibadetçilere karşı günlerce süren saldırıların bir devamı oldu. İsrail polisinin saldırganlığını savunan Netanyahu, Uluslararası medya bu olayları yanlış, doğruyu görmezden gelerek, biz onları bu haklı mücadelede destekliyoruz. Ama gerçek galip gelecek, ama bunu açıklamaya devam etmeliyiz, dedi. Netanyahu, İsrail’in 1967 Ortadoğu savaşında işgal altındaki Doğu Kudüs’ü yasadışı bir şekilde ele geçirmesi ve ardından ilhak etmesi üzerine televizyonda yayınlanan bir konuşmasında İsrail polisinin yanı sıra hükümetinin yasadışı Yahudi yerleşim yerleri kurma kararını savundu. Kudüs’e yapılmaması yönündeki baskıyı kesin bir şekilde reddediyoruz ama üzülerek bu baskı son zamanlarda artıyor dedi.

ETİKETLER: Netanyahu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.